mor og to barn som leker på sandstranden
en gruppe venner som spiller sandvolleyball
tre venner som griller
to personer som går på turløypen

Telegrafbukta

Telegrafbukta er en sentrumsnær park og et populært sted året rundt for lokale og besøkende. Her kan du grille, bade, trene, leke og slappe av mens du nyter utsikten.
Telegrafbukta ligger på sydspissen av Tromsøya og er lett tilgjengelig for alle. Området består av store gressletter, skogsområder, hvit strand, fjæreområde og svaberg. På området er det lekeplass, treningspark, sandvolleyballbane, trær til slakkline, bålplasser og toalett.

Om sommeren er det ofte mange som tar turen til Telegrafbukta for å sole seg og bade fra sandstranden og bryggen. Om vinteren er det et flott sted for å observere nordlys, og Badeforeningen Ishud har fast fredagsbad året rundt.

Det er tilrettelagte turløyper for funksjonshemmede og barnevogner, og stinettet knytter hele området sammen. Langs turløypene er det benker og bålplasser, noe som gjør Telegrafbukta til en perfekt sosial møteplass.

Folkeparken Friluftsmuseum er også verdt å ta turen innom når du besøker Telegrafbukta. Friluftsmuseet består av tretten eldre hus fra Tromsø og distriktet omkring. Ved sjøen finner du Kvitnesgården, Stornaustet og Engenesnaustet, og på oversiden av veien ligger Mortensnesgården. I sommersesongen er det flere arrangementer i området og utstillinger i Kvitnesgården og Stornaustet kan besøkes.

I juli hvert år arrangeres musikkfestivalen Bukta – Open Air Festival i Telegrafbukta. Bukta er en av Nord-Norges mest populære musikkfestivaler. Mottoet for festivalen er «rock, øl og sjømat».

Ankomst:
Fra Tromsø sentrum er det omtrent 3 km til Telegrafbukta. Det er tilrettelagt turløype langs store deler av strandkanten fra sentrum, rundt sydspissen, til Telegrafbukta. Denne strekningen er 4-5 km og spaserturen gir flott utsikt mot fastlandet, fjellene i Malangen og Balsfjorden.

Buss nummer 33 stopper ved Telegrafbukta, og buss nummer 40 stopper ved «Tromsø museum» - en kort spasertur fra området. Det er også parkeringsplass i tilknytning Telegrafbukta, og tilrettelagt sykkelparkering.