View of Mount Tromsdalstinden and Arctic Cathedral, Vegard Stien
©Vegard Stien

Ofte stilte spørsmål om Tromsø som møteby

1. Hva er Arctic Meetings? 

Arctic Meetings, et nettverk organisert i Visit Tromsø, er satt sammen av overnattingssteder både i sentrum og i Tromsø-regionen, DMC'er, aktivitetstilbydere, og transport- og logistikkleverandører. Aktørene har høy grad av profesjonalitet, og lang erfaring innen møtesegmentet. Sammen jobber vi for å gi kundene de beste opplevelsene, og for å styrke Tromsø som en internasjonal møteby.   

2. Må jeg betale for informasjon og råd fra Arctic Meetings? 

Nei, du kan kontakte Arctic Meetings for kostnadsfrie, uforpliktende råd og assistanse dersom du vurderer Tromsø som din destinasjon. Vi har lokalkunnskapen, og i samarbeid med vårt nettverk hjelper vi gjerne i planleggingen. På www.arcticmeetings.no finner du all informasjonen du måtte trenge om Tromsø som møteby. 

3. Hvorfor velge Tromsø for mitt neste møte? 

Det er mange grunner til å legge ditt neste møte til Tromsø. Folk fra hele verden kommer for å oppleve fenomener som nordlys og midnattssol. Byen tilbyr en unik miks av det urbane og det naturskjønne. Du finner hypermoderne kurs- og konferansefasiliteter, førsteklasses restauranter og et yrende kulturliv. Tromsø er tilgjengelig med fly, båt og buss, og er dessuten et av Norges bærekraftige reisemål.

4. Hva er den totale hotellkapasiteten i Tromsø?

I Tromsø finner du et bredt spekter av overnattingstilbud i internasjonal klasse. Konferansehoteller eller leiligheter midt i byen, eller rorbuer, hytter og resorts ute i den naturskjønne Tromsø-regionen. I kommunen er det 16 hoteller med over 4500 sengeplasser, fordelt på cirka 2200 hotellrom. Det tilbys overnatting for de fleste budsjetter. I Arctic Meetings-nettverket jobber vi tett sammen for å levere kurs og konferanser av høy kvalitet.

5. Hvordan kommer man seg til Tromsø? 

Den vanligste måten å reise til Tromsø er med fly, men du kan også reise med båt og buss. Les mer om hvordan du kommer deg til Tromsø her.

6. Har Tromsø internasjonal flyplass? 

Ja. De fleste internasjonale flyvningene går via Oslo, men det går også direkte fly fra London, Düsseldorf, Paris, Wien, München, Frankfurt, Helsinki, København, Gdansk og Stockholm. Det er dessuten mer enn 10 daglige flyvninger fra Oslo til Tromsø. Flytiden er ca. 1 time og 40 minutter. SAS, Widerøe, Norwegian og Flyr tilbyr direkte fly til Tromsø fra flere byer i Norge.

7. Hvordan kommer man seg mellom flyplass og sentrum? 

Det tar ca. 10-15 minutter å reise til/fra flyplassen og byen. Det finnes både flybuss og taxier rett utenfor terminalen. Se mer informasjon her.

8. Hvilke hotell tilbyr konferanselokaler?

Clarion Hotel The Edge, Radisson Blu Tromsø Scandic Grand, Scandic Ishavshotel, Quality Hotel Saga, Clarion Collection Hotel Aurora, Clarion Collection Hotel With, Malangen Resort (beliggende i Malangen, ca. 1 times kjøretur fra Tromsø), Sommarøy Arctic Hotell (beliggende på Sommarøy, ca. 1 time utenfor Tromsø). Klikk her for fullstendig oversikt over kapasitet.

9. Når kan man se midnattssolen?

Fra slutten av mai til slutten av juli er det midnattssol i Tromsø. Under solens gylne stråler smiler lokalbefolkningen ekstra bredt, de fisker sin egen middag, drikker kaffe og går på fjelltur i de sene nattetimer. Les mer om midnattssolen her.

10. Når kan man se nordlyset?

I Tromsø er det god sjanse for å se nordlyset i perioden midten av september til midten av april. Tromsø er ligger midt i nordlysovalen, noe som betyr at det er mulig å se nordlys her selv om nordlysaktiviteten er lav. Lyset kan være både uforutsigbart og overraskende. Det kan ha timelange show og korte opptredener. Det kan være en stripe over horisonten, eller danse over hele himmelen. Les mer om nordlyset her.

11. Hvor bør jeg spise i Tromsø?

Tromsø har flust av gode restauranter. Noe for enhver smak og for ethvert budsjett. Det er nærmest umulig å gi en enkelt anbefaling. Tromsø har en sterk matkultur, og du finner alt fra norsk mat tilberedt på lokale råvarer til internasjonale smaker. Det er ofte svært kort vei fra jord til bord. Rett og slett et kulinarisk mecca! Les mer her.

12. Hvilke attraksjoner og museer bør man besøke i Tromsø?

Opplev storslått utsikt fra toppen av Fjellheisen, og besøk den karakteristiske Ishavskatedralen. Det finnes også et bredt spekter av museer, som Vitensenteret, Polarmuseet, Norges arktiske universitetsmuseum og Nordnorsk Kunstmuseum. Utforsk historien til polfarere, smak på lokal øl hos Mack eller få med deg mating av selene på Polaria. Mer informasjon finner du her.

13. Hva slags aktiviteter kan man gjøre i Tromsø? 

Tromsø-regionen er et eldorado for naturopplevelser. Den naturskjønne regionen byr på rå natur og unikt dyreliv. Uansett tid på året finnes det et hav av utendørsaktiviteter å velge i. Sjekk ut de «karibiske» strendene og storslåtte fjell, praktisk talt rett utenfor bykjernen. Velg mellom hundrevis av topper, fra enkle ruter til mer krevende turer. Kajakkpadling, fisketur, hundekjøring, nordlysjakt eller hva med hvalsafari i øyriket utenfor Skjervøy? Mange av aktivitetsleverandørene skreddersyr gjerne opplegg for grupper. Se oversikt over aktiviteter her.

14. Hvordan er klimaet i Tromsø?

Klimaet i Tromsø er såkalt subarktisk. Med lange vintre, og korte somre. Vinteren er ofte svært snørik og kjølig, men blir aldri veldig kald grunnet varme havstrømmer. På sommeren kan midnattssolen gjøre at temperaturene kommer opp mot 30 grader på enkelte dager. Gjennomsnittstemperaturen er dog langt lavere, og ligger på 13 grader i juli.
 

15. Hvordan kommer man seg rundt i Tromsø-regionen? 
The Arctic Route tar deg til ulike arktiske destinasjoner i Norge, Sverige og Finland 1.desember til 31.mars. 
Distriktsbussene kjører til de fleste steder Tromsø-regionen, med avgang fra Prostneset, bussterminalen i Tromsø sentrum. Billetter kan kjøpes ombord bussene (kun kontanter aksepteres), eller du kan laste ned Last ned Troms Billett-appen og kjøpe billett hvor og når som helst. Dette er den enkleste og billigste måten å kjøpe billett på. 
Buss 420 Tromsø – Hella – Brensholmen - Sommarøy 
En kort tur fra Tromsø rundt den sørlige delen av Kvaløya. Daglige avganger tur/retur Sommarøy er mulig fra mandag til fredag i sommermånedene.
Buss 425 Tromsø – Ersfjordbotn
Ersfjordbotn byr på fantastisk utsikt over fjord og bratte fjell og ei levende bygd. 
Buss 450 Tromsø - Tønsvik- Oldervik
Tydelig merkede turstier følger Tromsdalen. Fantastisk utsikt mot havet.