Seafood in Tromsø
©Vegard Stien

Arktisk matkultur i Tromsø

Om man virkelig ønsker å bli kjent med stedet man besøker må man oppleve, se og smake den lokale maten! Tromsø har en sterk matkultur og her finner du alt fra norsk mat tilberedt på lokale råvarer til internasjonale kjøkken.

Identiteten til mat er basert på hvor ingrediensene kommer fra. Norsk mat kommer fra fjell til hav, og smakene gjenspeiler norsk flora og natur. I Tromsø-regionen kan du blant annet bli kjent med smaker fra fire typer kjøtt: reinsdyr, lam, elg og rype. Det friske, kalde klimaet gir også næring til produksjon av geit- og kumelk, som igjen blir til deilige melkeprodukter som ost. I Tromsø har vi flere delikatessebutikker som selger oster og spekemat av høy kvalitet, levert fra nærliggende gårder i regionen. Flere av disse gårdene spesialiserer seg også på produksjon av kortreist og økologisk mat som leveres til et utvalg restauranter og kafeer i byen. Fisk og sjømat hentes opp fra havet rundt Tromsø, i tillegg til laksefiske i elver. Sjømaten kan nytes fra enkelte båter langs havna, på restauranter i byen eller kanskje du fisker maten selv og tilbereder den på bålet i fjæra! Ved å besøke ferskvarediskene i byen, restauranter og kafeer vil du lære mye om historien og kulturen i Nord-Norge gjennom mat. 

Tromsø er også en by med mangfold og flere internasjonale innbyggere. Flere restauranter serverer derfor internasjonale smaker som italiensk pizza og pasta eller spicy indisk mat. Mange mikser også internasjonale smaker med lokale råvarer. Alle restauranter, barer og nattklubber ligger lett tilgjengelig i byen med gåavstand til hotellene. Velbekomme!

Forslag

Norske smaker Internasjonalt kjøkken
Arctandria Seafood Restaurant Casa Inferno
Bardus Bistro Kala Restaurant
Mathallen Indie Restaurant
Skirri - Kystens Mathus Rå Sushi & Bar
Skarvens Biffhus Suvi
Helmersen Pastafabrikken
Fiskekompaniet Prelaten
Compagniet Graffi Grill
Full Steam  
Maskinverkstedet