HVORFOR TROMSØ?

©
Vegard Stien
Tromsø

Et besøk til Tromsø i forbindelse med ditt neste møte, konferanse eller event handler ikke bare om gode teknologiske løsninger og infrastruktur innenfor møterommets vegger. I Tromsø har vi vel så mye å tilby på utsiden av kurslokalene! Enten du ønsker å utforske kultur- og byliv eller røffe naturopplevelser kan Tromsø tilby en god miks av det urbane og naturskjønne. 

Venner på utekafé i Tromsø

Urbane Tromsø

Tromsø har over år vokst til å bli en by med sterk internasjonal vekst, mitt mellom fjell og fjorder i Nord-Norge. Med viktige institusjoner som Universitetssykehuset Nord-Norge, UiT Norges arktiske universitet, Nordlysobservatoriet og mer tilføres Tromsø konstant kunnskap og utvikling innenfor kultur, næringsliv og politikk. Den internasjonale flyplassen Tromsø Lufthavn Langnes, med daglige innenlands og internasjonale flyvninger, sørger for at vi er godt tilknyttet resten av Norge og verden. Når du går gjennom byen vår er du omringet av moderne bygninger og fasiliteter, i en miks av eldre, historiske bygg og arkitektur. Ikoniske landemerker som Ishavskatedralen, biblioteket og Polaria er alle inspirert av naturen og arktisk ekspedisjonshistorie. Disse elementene tas også inn i Tromsøs matkultur. Her finner du et variert tilbud av alt fra internasjonale kjøkken til restauranter som benytter seg av lokale, ferske ingredienser fra land og vann.
 

Naturskjønne Tromsø

Om du besøker Tromsø på høsten eller vinteren kan du oppleve nordlyset (fra september - april) og mørketiden (fra slutten av november - midten av januar). Sommeren i Tromsø er like perfekt for alt av utendørsaktiviteter under midnattssolen. I Tromsø har vi hundrevis av fjelltopper i umiddelbar nærhet til byen, i tillegg til fjord og hav. Med dette tilbyr vi aktiviteter som vandreturer med garantert god utsikt, reinsdyr- og hundesledeturer, fisking, actionfylte RIB-turer, skiturer, kajakkturer eller besøk i samiske camper hvor dere kan lære mer om samisk kultur. Ganske unikt for Tromsø er muligheten du har til å stå på toppen av et fjell og se ned på byen vår, og om du snur deg rundt er du mitt i naturen og stillheten. 

Dame på fjelltur utenfor Tromsø