En gruppe mennesker samlet rundt guiden
Folk som står foran guiden, guiden har på seg sort flosshatt

Spøkelsesvandring - Tromsø Budget Tours

Tromsø Budget Tours

Folketro, overtro og det overnaturlige - i Tromsø går de hånd i hånd. Det var nordover folk dro for å forsvinne under de ville bølgene, eller skape seg nye liv under de høyreiste fjellene som tårnet over det smale landet. Hvem vet hva som ventet på dem...
Det har alltid vært noe mystisk ved Nord-Norge. Det var nordover folk dro for å forsvinne under de ville bølgene, eller skape seg nye liv under de høyreiste fjellene som tårnet over det smale landet. Hvem vet hva som ventet på dem utenfor lyset av bålet?

Det er ikke alltid slik selvfølgelig. Folk har levd gode liv her oppe i tusener av år. Noen ganger i fred med det overnaturlige. Andre ganger har det ikke gått like knirkefritt. Men det overnaturlige har alltid vært her, som en forklaring på det vi ikke forsto. Og som et opphav til fortellinger vi kunne fortelle til hverandre rundt bålet. For å bekrefte vår frykt på det som ventet oss der.

Og det måtte være ille, for bare midt i Tromsø, midt i lyset, finner vi en middelaldersk kirkegård, hjemsøkte hus, merkelige vesener og magi. For å nevne noe.

På denne byvandringen utforsker vi områdets folketro og hvordan denne utkantsbyen på grensa til det ukjente ble oppfattet av den herskende eliten i Danmark, et halvt kontinent unna. Hva dem angikk var vi ikke bare usiviliserte, vi var farlige.

Avgangstid og sted: onsdag kl. 19:00 fra utenfor lokalene til Visit Tromsø / Turistinformasjonen i havneterminalen Tromsø Havn Prostneset, Samuel Arnesens gate 5, øvre plan
Varighet: 1,5 timer
Antall deltakere: 4-25
Vanskelighetsgrad: lett
Adresse: Samuel Arnesens gate 5, 9008 Tromsø
Phone: +4794207508
E-post: