Folk utenfor folkeparken
Perspektivet Folkeparken
Perspektivet Folkeparken
Perspektivet Folkeparken
Perspektivet Folkeparken
Perspektivet Folkeparken

Perspektivet Folkeparken

Perspektivet Museum

På sørspissen av Tromsøya ligger idylliske Folkeparken og det tidligere Troms Folkemuseum. Anlegget består av to tun og har vakker beliggenhet i byens mest populære utfartsområde.
Sommer i Folkeparken
I sommersesongen (23. juni– 25. august) er museet åpent på søndager 12.00-16.00. Vi har aktiviteter for hele familien: Bli med på omvisning i historiske Kvitnesgården, ta en kaffepause utenfor Stabburet eller delta i morsomme leker og spill. Utstillingene ‘De kjære vesener’ og ‘Klunkestua’ i Kvitnesgården, og ‘In Cod We Trust’ i Stornaustet kan besøkes i åpningstiden.

Perspektiver i friluft
Friluftsmuseet er ikke gjerdet inn, og du kan alltid vandre mellom de gamle husene. Museet har jevnlig prosjekter for å oppgradere og gjøre anlegget relevant i samtida. Det kan være samarbeid med kunstnere, skoleklasser eller andre. Selv om du er kjent i området kan du derfor innimellom møte noe nytt, som bikuber, et veggmaleri eller en installasjon.

Muséets historie
Troms Folkemuseum reiste det første bygget i Folkeparken i 1963. Da hadde entusiaster arbeidet med friluftsmuseum-saken i 40 år. De var inspirert av museer sør i landet, men ønsket å bygge opp noe særegent i nord. Å vise kystkultur var viktig. Bygningene kommer fra Tromsø og nabokommunene Balsfjord, Karlsøy og Ibestad. De er fordelt på to tun, handelsstedet og kystgården.
Adresse: Kvaløyvegen 38, 9013 Tromsø
E-post: