Nordnorsk vitensenter
Nordnorsk Vitensenter
Nordnorsk Vitensenter
Nordnorsk Vitensenter
Nordnorsk Vitensenter

Nordnorsk Vitensenter

The Science Centre of Northern Norway

Nordnorsk Vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelsessenter, med nesten hundre interaktive installasjoner, hvor alle – voksne og barn - kan leke, utforske og ha det gøy med realfag og teknologi.
Vi har åpent nesten hver dag hele året fra klokken 11 til 16*

Utforsk Nordnorsk Vitensenters spennende interaktive utstilling som fordeler seg på fire temaer i tre etasjer; Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø i nord og Kropp og hjerne. Store deler av utstillingen til verdens eneste vitensenter nord for polarsirkelen gjenspeiler nordområdenes natur, næringsliv og forskning.

På Vitensenteret finner du også Norges største planetarium. I en kuppel på 360° oppstår følelsen av å være med ut i verdensrommet mens planeter, stjerner og galakser svever forbi. Nyt nordlyset under planetariumshvelvingen, som om du var utendørs. Planetariet var det første i verden til å vise nordlyset, filmet med time-laps-teknologi og gjør det fortsatt - men i dag er visningene full digitalisert. Nordlysfilmen spilles hver dag, hele året uavhengig av vær og årstid.

Lokalisert på campus til UiT – Norges arktiske universitet (holdeplass: UiT/Planetariet) rett over den arktiske botaniske hage. Busslinje 20, 21, 32 og 33/34 har hyppige avganger fra sentrum eller Giæverbukta. Parkering på universitetets utviste besøksparkeringsplasser (mot gebyr på ukedager mellom 7-17, gratis i helger og skoleferier).

Visste du at…
Vitensenteret også har en liten pausekrok med nydelig utsikt til Tromsdalstinden og fjellpanoramaet i øst. Her kan du ta en pust i bakken, nyte en is, en liten snack og selvfølgelig en kaffe. Alt dette får du kjøpt i Vitensenterbutikken, den store sulten kan vi derimot ikke stille – så det er lov å ta med matpakke. Vitensenterbutikken er liten men innholdsrik, her selges alt fra dinosaurer, engasjerende gjør-det-selv-sett, puslerier, hjernenøtter og de litt annerledes gavene til barn og voksne.

Prisene våre inkluderer inngang til Vitensenteret og planetariet.
Både film og besøk kan spesialtilpasses grupper og bedrifter.

* Eksakte åpningstider (i sommerferien, ved spesielle arrangementer etc. vil Vitensenteret ha utvidet åpningstid), detaljer som spilleplan for filmer, helgeprogram og annen relevant sesongbasert informasjon finner dere på vår facebook- eller hjemmeside

Adresse: Hansine Hansens veg 17, 9019 Tromsø
E-post: