Code Arkitektur AS
Arkitekt; Tupelo Arkitektur Landskapsarkitekt: Østengen & Bergo AS
Segla
Nasjonal Turistveg Senja
Nasjonal Turistveg Senja
Senjahopen
Senjahopen
Senjahopen
Bergsbotn
Husøya
Husøya
Senjatrollet
Code Arkitektur
Nasjonal Turistveg Senja
Gryllefjord
Gryllefjord
Gryllefjord
Hamn i Berg

Nasjonal Turistveg Senja

Spektakulære utkikksposter på yttersida av Senja


Sjekk 175.no for trafikkmeldinger i området.
Du kan også ringe 175.
 
De bratte fjellene som stuper rett ned i havet er et overveldende syn, og det mest markante kjennetegnet på strekningen. Vegen snor seg inn og ut av fjordene hvor vannet er rent, klart og kaldt. Så kaldt at uansett hvor innbydende strendene med kritthvit korallsand framstår, er et bad forbeholdt de aller tøffeste. I Bergsbotn finner du en utsiktsplattform som løfter deg over den mektige naturen, hvor du kan skue utover Bergsfjorden og havet utenfor. Kjøreturen fortsetter i et dramatisk landskap på en tidvis smal og svingete veg og på de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. Senja reflekterer det robuste og alvorlige fra en tid hvor folk måtte klare seg av fiske og karrig jordbruk, men øya viser deg også en myk side med lune fjordarmer. Dessuten er det så vakkert at du vil lure på hvorfor du ikke har funnet vegen hit før.

Historien
Det er ikke bare naturen som er spesiell på Senja. Fortellertradisjonen er noe du ikke ser fra bilvinduet, men som er minst like rik som landskapet er frodig. «Senjatrollet» - sagnet om trollet som var sett både til lands og til vanns, og «Mannen i Ausa» - historien om hvordan fjellet i Ausa fikk både ansikt og øyne, er to av de mest kjente. Midt i den vakre naturen skjulte det seg en hard hverdag for menneskene som bodde her, og det gjenspeiler seg også i historiene.

Opplevelser
Senja er som en stor lekepark for friluftsfolk som liker utfordringer. For alle som vil vandre, klatre, padle, dykke eller frikjøre ned bratte fjellsider er Senja perfekt. Her er det nok av muligheter for å bevege seg ute i naturen. Det finnes også enklere aktiviteter som kan være til stor glede for både store og små. Finn en av de mange nydelige strendene, følg etter sjøen når den trekker seg ut, og løp foran når bølgene slår inn igjen uten å bli truffet av det kalde vannet. Noen ganger er det ikke mer som skal til for å ha det gøy.

ATTRAKSJONER

BERGSBOTN
På yttersida av Senja hvor hav og himmel møtes, slynger turistvegen seg på høgdedraget over bygda Bergsbotn. På en 44 meter lang plattform kan du nyte den storslåtte utsikten over Bergsfjorden og de høye fjellene rundt.

ERSFJORDSTRANDA
Innerst i Ersfjorden ligger Ersfjordstranda med hvit, finkornet sand som sender tankene til andre land og strender. Omgitt av spisse, høye fjell er dette Norge på sitt vakreste. Toalettbygget på plassen med trekantet form og gullbeslått ytre er en attraksjon i seg selv.

HUSØY
Midt ute i Øyfjorden i nord ligger utrolige Husøy, en bitte liten øy med Senjas mest aktive fiskerisamfunn og noen hundre fastboende. De eldste husene er bardunert fast for å tåle den sterke vinden. For få år siden var det kun båtforbindelse til øya. Nå knyttes Husøy til fastlandet med molo og tunnel.

TUNGENESET
Ytterst på neset mellom Steinfjorden og Ersfjorden ligger rasteplassen Tungeneset. En gangbane i sibirsk lerk leder ut over svabergene med utsikt til Nordsjøen i vest og den sylskarpe fjellrekken Okshornan i nord.