Entrance of the  Abanti shop at Nerstranda
Mannequins wearing sami design clothes
Girl wearing sami design beanie, scarf and gloves
Girl wearing sami design sweater while sitting on a old wooden boat
Girl leaning agains a house wall while wearing sami design belt, scarf and headband

Abanti

Abanti

Abanti er en av de få samiske klesdesignere i Norge. Det er ekte, autentisk, unikt og spesielt. Du finner Abanti midt i hjertet av Tromsø, i tredje etasje på Nerstranda shoppingsenter.
På Abanti vil du oppleve hvordan den tradisjonelle samiske kulturen og levemåten møter den vestlige verden i klesdesign. Designere, Anne Berit Anti, startet sin karriere midt på Finnmarksvidda mens hun var på den årlige vårflyttingen av reinen. Det hvite vinterlandskapet forvandlet seg plutlselig til kjoler og Anne Berit klarte aldri å legge denne spirituelle og spennende opplevelsen bak seg. Hun bestemte seg for å bli klesdesigner og i 2011 ble hun uteksaminert ved Kunsthøgskolen i Oslo. Nå er hun i Tromsø.

I Abanti butikken vil du finne design i god kvalitet. Det meste hun fører av design er i merinoull. I tillegg til eget design, har butikken et innslag av både smykker, bøker og interiør fra samiske og lokale aktører.

Om du vil ha et spesielt minne du ikke finner overalt, så besøk Abanti. I butikken vil du mest sannsynlig møte designeren selv. Hun er ofte i butikken og jobber med blant annet kostymeprosjekter.
Address: Nerstranda shopping senter 3. etg, Strandgata 9 Tromsø
Email: