bilder av nordlys og hval
katamaran på sjøen
en hvalhale som viser at den dykker
nordlys over et vintersnølandskap
salongen og spisebordet i katamaranen
dobbeltseng i katamaranen
katamaran Arctic Eagle i Tromsø båthavna foran brua
dansende nordly

4 dagers safari med nordlys og hval

Northern Yachting

Denne turen utføres av Northern Yachting. 4 dager, pakket med opplevelser og aktiviteter. Har du lyst til å oppleve Nord-Norge fra sin beste side? På denne turen tar vi deg med ut i vår eksklusive katamaran, hvor aktivitetene står på rekke og rad.
Destinasjon for turen: Tromsø - Lenangen - Uløya - Tromsø. 3 netter om bord. På dagtid vil vi se etter hval og på kvelden vil vi seile unna lysforurensning, slik at du som gjest vil få de beste forutsetningene for å oppleve nordlyset danse på himmelen. Alle løpende kostnader er dekket.

Hver dag vil du bli tatt godt vare på av vårt profesjonelle mannskap, som hele tiden vil sørge for at du har en fin og trygg reise, i verdens fineste omgivelser.

Se spekkhogger og knølhval jakte i sitt naturlige habitat
De to hvaltypene som dominerer nord for Tromsø er spekkhogger og knølhval, som begge jakter på sild. Sildebestanden i nord er på sitt største mellom oktober og januar. Derfor er som regel høsten og vinteren de beste årstidene å besøke Nord-Norge om du vil se hval.

Spekkhoggeren er et velkjent flokkdyr som ofte holder sammen i flere generasjoner. Arten regnes som den største i delfinfamilien, og har ofte en imponerende og utspekulert jaktteknikk.

Knølhvalen er også et skue, og kan leve både alene og i flokk. Når den spiser fyller den hele gapet med fisk. Ja, den kan faktisk sluke en hel fiskestim i én munnfull! Hunnene er de største, og kan måle opptil 19 meter og veie 40 tonn.

Opplev det magiske Nordlyset
Dersom du ønsker å se nordlyset finnes det ingen bedre måte å oppleve det på, enn å bli med Northern Yachting på tur.

Vi tar deg med bort fra lysforurensninger, slik at du kan nyte synet av fenomenet til det fulle. Om bord i vår flotte katamaran har våre gjester mulighet til å ligge på det velkjente katamaran nettet og se rett opp i himmelen mens nordlyset danser på himmelen. I vår varme salong kan man varme seg, med en varm kopp kaffe eller te.

Vår besetning vil alltid sørge for at gjestenes opplevelse vil bli best mulig, og de hjelper gjerne med å ta bilder underveis, slik at gjestene får minneverdige bilder tilsendt etter endt tur.


Sikkerhet og komfort
Den romslige båten til Northern Yachting gir deg mye boltreplass, både ute og inne. Etter å ha sett på dyrene på vannoverflaten i den friske sjøbrisen, kan du trekke inn i den varme salongen.

Alle gjester får mulighet til å låne varme kjeledresser på de kaldeste dagene. Det er viktig at du føler deg komfortabel og ivaretatt.

Dyrevelferd står også sentralt, og en streng bransjestandard følges. Det er viktig for oss å sikre at vår tilstedeværelse ikke påvirker dyrenes naturlige atferd eller sikkerhet.

Mange opplevelser om bord
Når du blir med Northern Yachting på denne turen kan du se frem til en helhetlig opplevelse. Du vil blant annet få mulighet til å fiske og nyte det rike fuglelivet på sjøen. Du kommer nært på den nordnorske naturen, og det anbefales derfor å ha kameraet klart.

Om bord vil det også serveres smakfulle måltider basert på lokale råvarer. Kanskje det kan friste med en hjemmelaget fiskesuppe av selvfanget fisk, eller en indrefilet av reinsdyr?

Du kan også være heldig og få et glimt av det vakre nordlyset på kveldstid. Besetningen vil fortelle deg lokale historier om du ulike stedene som besøkes.
Godt selskap, god mat og trygge omgivelser danner rammene for denne turen.

Ønsker du en uforglemmelig tur der opplevelsene står i tur, er en 4 dagers tur med Northern Yachting noe for deg!

Turperiode 21.09.2021 - 21.03.2022
Antall plasser tilgjengelig (min. - maks): 4 - 6
Avgangstid og sted: oppmøte klokken 10:00 utenfor inngangen til Scandic Ishavshotell.
Seneste bookingfrist 24 timer før avgang.

Vi benytter oss vår båt Arctic Eagle, en 48 fots katamaran seilbåt.
Inkludert: måltider basert på lokale råvarer avhengig av årstiden. Frokost, lunsj, middag og kvelds. Varm heldress og lue.
Adresse: scandic ishavshotel, Tromsø
E-post: