Truger og besøk på ishotell

Destination Tromsø

Denne turen utføres av Destination Tromsø. Bli med på et trugeeventyr kombinert med et besøk på ishotellet. Her prøver vi å få øye på de dyreartene som du senere vil se få se på utstillinger laget av snø og is på Tromsø Ice Domes.
Mens du søker etter dyrespor, vil din guide dele kunnskap om naturen du befinner deg i. Den lette spaserturen på truger tar deg lenger unna sivilisasjonen og nærmere ekte nordnorsk villmark. For de som ønsker mer utfordring, finnes det alltid litt dyp snø som gjør truge-gåingen tyngre.

Vår destinasjon for trugeturen er en natur-camp hvor guiden hjelper deg med å hogge ved, fyre opp et bål, og lage litt deilig lunsj. Med magen full blir du vist hvordan man kan overleve i den iskalde arktiske villmarken. Hvordan man sover, hva man skal spise og hvordan man finner veien hjem er bare noen få av ferdighetene vi mer enn gjerne deler med deg.

Når trugeturen er ferdig, er neste stopp et besøk på de majestiske is-domene.

Blant høye fjell i den vakre Tamokdalen, bygges Tromsø Ice Domes på nytt hvert år når polarnatten nærmer seg. Dette gjør at hotellet alltid lager nye utskjæringer og temaer for å sikre at det er en ny opplevelse hver sesong. Snø- og iskunsten gjenspeiler det unike båndet mellom menneske og natur på en unik og levende måte.

Ved iskupplene vil du bli møtt av en kunnskapsrik guide som tar deg med på en guidet tur og du vil lære om byggeprosessen til et ishotell, og hvilken innvirkning snøen har for overlevelsen til våre arktiske dyrearter. Det vil også være tid til å vandre rundt på egenhånd samt stille spørsmål til guiden. Omvisningen inkluderer en alkoholfri is-shot i isbaren. Det er mulig å kjøpe andre drikker enten i isbaren eller i isrestauranten.

Inkludert: transport (ca. 75 minutter hver vei), engelsktalende guide, varmekjeledress, lett varmt måltid, leie av truger, guided tur i Tromsø Ice Domes, alkoholfri is-shot, kort film i iskinoen
Andre drikker kan kjøpes i isbaren
Ta med deg: varmt ullundertøy og mellomlag for å ha under varmekjeledress. Varme vanter/votter, lue, skjerf og fottøy
Vanskelighetsgrad: middels
Antall deltakere: 2-12
Varighet: 7,5 timer
Avgangstid og sted: kl. 08:30 fra Clarion Hotel The EdgePhone: +47400 01 663
Email: