Troll museum fra utsiden
sjøtroll i havet og man med båt
Troll
Troll
Barn og lek
Troll
Barn og lek
Trolldukker

Troll Museum

Velkommen til Trollmuseet - det første museet i Norge viet fullstendig til troll og eventyr. Fra våre lokaler sentralt i Tromsø ønsker vi å bringe deg nærmere magien i norsk folketro og alle skapningene som bebor dem.
Vårt museum ligger i et koselig, lite lokale, og vår tilnærming er basert på en kombinasjon av håndlaget kunst med mange detaljer og moderne teknologi. Utstillingene inkorporerer elementer av utvidet virkelighets-teknologi for å legge bevegelse og lyd til den visuelle kunsten. Totalt skaper dette en unik og annerledes museumsopplevelse hvor dere kan dyppe tærne i norsk folketro og oppdage hvordan ideen om trollene har forandret seg over tid.

Utstillingen i Trollstigen tar dere med på en innsiktsfull reise i trollenes verden, helt fra tidens begynnelse. Finn ut hvordan universet så ut i vikingenes verden, les eventyrene som norske foreldre har fortalt sine barn i hundrevis av år, og se hvordan trollene ser ut i sitt naturlige habitat.

I Sjøtrollheimen kommer dere nærmere livet på havet, som alltid har spilt en viktig rolle i landsdelen vår. Møt vårt eget Sjøtroll fra Tromsø og finn ut hvorfor han lever her i nord, utforsk andre myter og sjøskapninger fra folketroen, møt samefolket og mye mer!

Besøk gjerne vår nettside https://trollmuseum.no/ for mer informasjon om våre aktiviteter.
Adresse: Kaigata 3, 9008 Tromsø
E-post: