Bangsundbrygga (The Bangsund harbour)
From the inside of Full Steam
Outside of Full Steam
CBIS 6159735

Stories and tastes of the Arctic

Arctic Guide Service

Denne turen utføres av Arctic Guide Service. Bli med på en spennende vandring gjennom Ishavsbyen og lær om historien og kystkulturen i Tromsø gjennom å bruke alle sansene.
I løpet av turen vil du få smake på lokale delikatesser fra den arktiske torsken, inkludert verdens beste kaviar (rogn), tørrfisk, tran, samt den snart verdensberømte “Tromsøtoddyen”.

Vi vandrer gjennom sentrum av Tromsø, byen som har blitt kjent som porten til Ishavet. Gjennom historien har Tromsø by vært utgangspunkt for flere jakt- forsknings- og polarekspedisjoner. Hold øynene og ørene åpne mens vi utforsker byens rike kultur og historiske hendelser.

Turen går videre til Bangsundbryggen som er den siste eksisterende bryggerekken som ligger sjøvendt. Disse bygningene har tidligere tjent som lager for tømmer, fisk og skinn fra ishavsfangst. Et av disse husene har kommet tilbake til sitt rette element og huser nå opplevelsessenteret Full Steam. Her formidles Tromsø-regionens gamle fiskehistorie og frem til tidlige 1900-tallet.

På Full Steam vil du bli guidet gjennom den viktige historien om skrei og hvilken betydning den har hatt for Tromsø og omegn siden begynnelsen av 1200-tallet. Her får du sjansen til å se, høre, røre og smake den historien. Full Steam er så unikt at det bare må oppleves!


Avgangstid og sted: kl. 11:30 fra utenfor Turistinformasjonen på Havneterminalen Tromsø Havn Prostneset, Samuel Arnesens gate 5, øvre plan
Varighet: Ca. 2,5 timer
Inkludert: Guide, guidet tur gjennom sentrum, besøk til Full Steam inkludert omvisning og smaksprøver
Minimum: 3 personer. Vennligst merk at turen kan bli kansellert dersom minimumsantallet ikke er oppfylt
Språk: Engelsk. Mulighet for andre språk ved forespørsel