Reinsdyr i mørket
Reinsdyr under nordlys
Reinsydr under nordlys
Innsiden av en lavvo
Reinsdyr ved solnedgang

Sledetur med Reindsyr, Reinsdyrmating og Sjanse for Nordlys

Tromsø Lapland

Bli med på en tur med det eldste transportmiddelet her i Arktis, delta i kveldsmating av våre reinsdyr og nyt det arktiske landskapet på kveldstid hvor dere kan beundre stjernehimmelen og nordlyset om det viser seg!

Bli kjent med vår flokk på 300 reinsdyr og hiv dere med på en 30-minutters sledetur mens dere nyter vakker og uberørt arktisk natur samt en vidunderlig, nordisk nattehimmel.

Ifølge samene har nordlyset en lyd. Sett dere godt til rette og lytt, kanskje dere kan høre det også! Vi kan ikke forutsi når frøken Aurora dukker opp, så når det skjer er det ekstra magisk. Vi har heldigvis en beliggenhet med veldig lite lysforurensning og nydelig natur som er utmerket for å oppleve dette fenomenet i all sin prakt!

Etter sledeturen (på ca. 30 min.) går dere til innhegningen hvor dere kan mate våre vakre reinsdyr (flere av dem kan til og med mates for hånd!). Deretter er det middagstid, og vi samles i Gammen (tradisjonell, samisk hytte) hvor dere blir servert noe varmt å drikke og en nydelig, tradisjonell samisk suppe med reinsdyrkjøtt (Biddos).

Når vi alle har satt oss til rette og er komfortable, kommer vår samiske guide til å fortelle dere mer om livet i Arktis, samisk kunnskap, kultur, samt vise dere en samling av samiske gjenstander og klær. Det vil også være tid nok for spørsmål, så ikke nøl med å delta og stille noen spørsmål til vår guide!

* Vi tar forbehold om at snø- eller værforhold kan gjøre det ugunstig for sledeturer og dere vil da motta delvis refusjon.

* Reinsdyrene er tamme og trent for disse aktivitetene, men husk de er fortsatt dyr, så de kan være uforutsigbar. Det er derfor viktig å følge instruksjonene som blir gitt nøye for både deres sikkerhet og andre.

* Sledeturen blir utført i en rekkeformasjon hvor hvert reinsdyr og slede er bundet sammen i en lang rekke med lederreinsdyret i front. Dette betyr at man deler slede, to gjester per slede.


Antall deltakere: 8-48. Vanskelighetsgrad: Lett/Familie

Dessverre ikke egnet for rullestolbrukere da snøen/terrenget gjør det vanskelig å manøvrere leiren. Varighet: 4-5 timer

Etter å ha sjekket inn med vår guide vil dere bli med på en 45-minutters kjøretur til leiren vår. På veien vil dere kunne nyte de vakre nordnorske fjellene i utkanten av Tromsø. Lyngsalpene er hjemsted for fantastiske kystlandskap og idylliske landsbyer. Spenn setebeltet og kos dere på turen!


Hva som er inkludert:

●      Naturskjønn transport (45 min. hver vei)

●      Kunnskapsrik, engelsktalende guide

●      Tilgang til innhegningen og mating av reinsdyrflokken ved leiren

●      Varm drikke- og mat (tradisjonell samisk kjøttsuppe eller vegetarisk alternativ)

●      Historier om livet og kulturen til det samiske folk


Hva man burde bringe med:

●      Kamera

●      Varme klær


Kveldstur:

Oppmøtetid: kl. 17:45 ved Radisson Blu Hotel (Sjøgata 7, 9259 Tromsø) Avgangstid: kl. 18:00


Kontaktinformasjon:

 

Tromsø Lapland: +47 918 57 635 / [email protected]


When can I book it?

10 dec 2023
Sledetur med Reindsyr, Reinsdyrmating og Sjanse for Nordlys 10 December 2023 - 18:00
11 dec 2023
Sledetur med Reindsyr, Reinsdyrmating og Sjanse for Nordlys 11 December 2023 - 18:00
12 dec 2023
Sledetur med Reindsyr, Reinsdyrmating og Sjanse for Nordlys 12 December 2023 - 18:00

Show 96 more occasions (of 129)

Adresse: Sjursnesvegen 144, 9027 RAMFJORDBOTN
Phone: +47918 57 635
E-post: