People walking the Sherpa stairs in sunshine
Views of the Cable Car and Tromsø in the background

Sherpatrappa til Fjellheisen

Arctic Guide Service

Denne turen utføres av Arctic Guide Service. Bli med oss og besøk Fjellheisen slik de lokale innbyggerne gjør det: en frisk gåtur opp sherpatrappene og en behagelig reise ned med Fjellheisen.
Som en del av vårt arbeid om å bli en mer miljøvennlig bedrift vil vår guide ta dere over Tromsøbrua til fastlandet med bybussen. Her starter turen på en tursti, før vi tar fatt på Sherpatrappas ca 1300 trappetrinn. Turen går gjennom bjørkeskog og forbi tregrensa til høyfjellet. Vi tar regelmessige drikkepauser for å nyte utsikten, mens guiden ivrig forteller om Tromsø og området vi er på tur i.

Utflukten ender 410 moh på fjellplatået ved Fjellheisen. På toppen kan vi sammen nyte den beste panoramautsikten over Tromsø by med «Ersfjordtraversen» i bakgrunnen. Vi tar oss tid til en deilig kopp kaffe og vaffel, før vi sammen tar den behagelige veien ned igjen, med gondolen, og buss tilbake til sentrum.

Sherpatrappa er et av Tromsø kommunes desidert mest populære turmål, og en fantastisk måte å se Tromsø by på. Trappen er bygget av sherpaer fra Nepal - spesialister på å bygge trapper og stier i fjellområder, og er en av de lengste trappene av denne typen i Norge. Med sherpatrappene ønsker Tromsø kommune å minske erosjon og slitasje på naturen, og på denne måten ta bedre vare på naturen og vegetasjonen.

Gåturen opp sherpatrappene passer for alle. Trappene gjør terrenget enkelt å gå i, og flere steder på turen opp finner du benker til å ta pauser på. På ett år gikk over 100 000 personer opp eller ned Sherpatrappene i Tromsø, så dette er virkelig en tur en bør få med seg når man besøker Tromsø.

Inkludert: Bussbillett, returbillett med Fjellheisen, kaffe og vaffel, guide.
Ta med: Vann, gode sko og passende klær.
Varighet: 2-3 timer, avhengig av vær og gangfart opp fjellet.Antall: Minimum 4 stykker. Vennligst merk at turen kan kanselleres om antall deltakere ikke er nådd.
Språk: Engelsk og/eller tysk. Andre språk ved forespørsel.
Møtested: Utenfor turistinformasjonen ved Havneterminalen i Tromsø Sentrum.
Avgangstid:
Mandag, onsdag, fredag og søndag: 11.00.
Tirsdag, torsdag og lørdag: 14.30.
Email: