Person watching an orca
Whale diving into the sea
Couple hugging while looking for whales
Guests relaxing on deck
Person fotographing
Person watching a whale in the distance
Guests searching for whales using binoculars
A boat with Arctic landscape in the backgound
Whales with snowy mountains and golden sky in the background
Whale diving into the sea
Back fin of a diving orca
Guests looking at an orca
The catamaran deck
Two excited guests
An orca sticking it's head up from the water
Person photographing an orca with a mobile phone
An orca with Arctic landscape in the background

Sail to whale

Pukka Travels

Denne turen utføres av Pukka Travels. Hvert år fra november og ut januar samler hvaler og spekkhoggere seg i de norske fjordene for å spise seg mette på sild i den tøffe vinteren.
Vi starter i Skjervøy og tar deg med ut på et eventyr som for mange av oss er en godt bevart barndomsdrøm.

Å seile gjennom den fantastiske fjorden er en opplevelse i seg selv, med en naturskjønnhet som snakker til alle sansene. Vi forlater Skjervøy marina rundt 11:00 og seiler i omtrent 3 timer. Ingenting slår følelsen av å nyte øyeblikket og ta inn alle inntrykkene mens man speider etter spekkhoggere og knølhvaler.

Selv om vi aldri er garantert å se hvalene, vet din profesjonelle skipper akkurat hvor du best kan oppdage disse utrolige dyrene, og vil gi deg optimale sjanser for en vellykket safari. I mellomtiden nyter du tiden ombord The Hawk, en komfortabel katamaran på 46 meter med oppvarmet innendørs salong og myke saccosekker på dekk.

Vi vet at du trenger å holde energinivået oppe under turen, og har forberedt en snackboks med varme drikker for å varme deg opp. Skipperen din svarer gjerne på spørsmål om navigasjon og dyrelivet. Denne turen går onsdag-søndag.

På grunn av covid-19 oppfordrer vi våre gjester til å ankomme og reise i egne antrekk som fungerer i det arktiske klimaet. Imidlertid er det om nødvendig mulig å låne varme livdrakter.

En katamaran er generelt sett den mest stabile båttypen, men hvis du er veldig følsom for sjøsyke, kan det være greit å ta med noe mot dette. Vi kan selvfølgelig aldri garantere at du ikke blir sjøsyk under turen.

Avgangstid og sted: kl. 11:00 fra Skjervøy havn, Havnegata 24, GPS-lokasjon 70.034848, 20.980726
Varighet: 4 timer
Antall deltakere: 2-12
Vanskelighetsgrad: lett

Inkludert: Sertifisert skipper, varme flytedrakter*, snackboks (inneholder te-pose/varm sjokolade-pose, frukt, vannflaske, Kvikk lunsj, nøtter, lefse, Wasa sandwich knekkebrød), kaffe, WiFi ombord

Ta med deg: *På grunn av Covid-19 oppmuntrer vi gjestene våre til å komme i egne, egnede klær slik at vi unngår spredning av smitte.


Address: Havnegata 24, 9180 Skjervøy
Phone: 4799371010