Reinsledekjøring med samisk kultur
Reinsledekjøring med samisk kultur
Reinsledekjøring med samisk kultur
Reinsledekjøring med samisk kultur
Reinsledekjøring med samisk kultur

Reinsledekjøring med samisk kultur

Tromsø Lapland

Denne turen er utført av Tromsø Lapland. Bli kjent med vår flokk på 300 reinsdyr og hiv dere med på en 30-minutters sledetur mens dere nyter den vakre, uberørte arktiske naturen med Lyngsalpene i bakgrunnen.
Etter sledeturen (på ca. 30 min.) går dere til innhegningen hvor dere kan mate våre vakre reinsdyr (flere av dem kan til og med mates for hånd!). Deretter er det middagstid, og vi samles i Gammen (tradisjonell, samisk hytte) hvor dere blir servert noe varmt å drikke og en nydelig, tradisjonell samisk suppe med reinsdyrkjøtt (Bidos).

Når vi alle har satt oss til rette og er komfortable, kommer vår samiske guide til å fortelle dere mer om livet i Arktis, samisk kunnskap, kultur, samt vise dere en samling av samiske gjenstander og klær. Det vil også være tid nok for spørsmål, så ikke nøl med å delta og stille noen spørsmål til vår guide!

* Vi tar forbehold om at snø- eller værforhold kan gjøre det ugunstig for sledeturer og dere vil da motta delvis refusjon.
* Reinsdyrene er tamme og trent for disse aktivitetene, men husk de er fortsatt dyr, så de kan være uforutsigbar. Det er derfor viktig å følge instruksjonene som blir gitt nøye for både deres sikkerhet og andre.
* Sledeturen blir utført i en rekkeformasjon hvor hvert reinsdyr og slede er bundet sammen i en lang rekke med lederreinsdyret i front. Dette betyr at man deler slede, to gjester per slede.

*Dessverre ikke egnet for rullestolbrukere da snøen/terrenget gjør det
Etter å ha sjekket inn med vår guide vil dere bli med på en 45-minutters kjøretur til leiren vår. På veien vil dere kunne nyte de vakre nordnorske fjellene i utkanten av Tromsø. Lyngsalpene er hjemsted for fantastiske kystlandskap og idylliske landsbyer. Spenn setebeltet og kos dere på turen!

Inkludert:
*Tur/retur transport (45 min én vei).
*Kunnskapsfull, engelsktalende samisk guide.
*Tilgang til innhegningen og mating av reinsdyrflokken ved leiren
*Varm drikke og varm mat (tradisjonell Samisk biddos). Vegansk alternativ finnes.
*Fortellinger om samisk kultur og historie.

Ta med:
*Kamera
*Varme klær

Varighet: 4-5 timer
Vanskelighetsgrad: Lett / familie
Ikke egnet for rullestolbrukere pga. vanskelig fremkommelighet på snø.

Antall deltagere: 6 - 49

Oppmøtetid og sted: kl. 09:45 eller kl. 12:45 utenfor Radisson Blu Hotell
Avgangstid og sted: kl. 10:00 eller kl.13:00 fra Radisson Blu Hotell
Varighet: 4-5 timer
Phone: +47918 57 635
Email: