inne i isdomen
reinsdyrslede
Isdomen fra utsiden
Isdomen fra utsiden
Isdomen fra utsiden
Isdomen fra utsiden
Isdomen innvendig
Isdomen innvendig

Reinsdyrsledetur & Ice Domes Guidet tur – Ekskl. Transport

Norwegian Travel

Kombiner en tur med reinsdyrslede med en guidet tur direkte fra Tromsø sentrum til det magiske vinterlandet Tromsø Ice Domes. 

Merk: Transport fra og til Tromsø er ikke inkludert for denne aktiviteten. Vi forventer at du ankommer 15 minutter før møtetiden ved Camp Tamok. 

 

Ved ankomst vil du bli utstyrt med varme vinterklær. Ettersom reinflokken vår er et stykke unna våre huskyer, starter denne aktiviteten med en kort transport med minibuss til sameleiren vår. 

Du skal kjøre i par, en slede for hver rein. Personer i alle aldre kan delta på denne "myke" opplevelsen. Dette kulturelle eventyret inkluderer lassokasting og du vil også lære om samisk kultur og historie. Turen på dagtid gir deg en fantastisk utsikt over de ville fjellene i området. 

Etter reinsdyrsledeturen dra vi tilbake til Camp Tamok og begynner neste opplevelse med et besøk til Tromsø Ice Domes. Denne ligger blant høye fjell i den vakre Tamokdalen, og bygges hvert år når polarnatten nærmer seg. 

På Tromsø Ice Domes vil du bli med på en guidet tur og lære om byggeprosessen til ishotellet og hvilken innvirkning snøen har for overlevelsen til våre arktiske dyr. Det vil være tid til å gå fritt rundt og stille spørsmål til den erfarne guiden, samt beundre den unike snø- og iskunsten skåret av profesjonelle kunstnere. En alkoholfri velkomstdrink på den fantastiske isbaren er gratis. Det er også en liten flokk med rein ved Tromsø Ice Domes som våre gjester kan besøke. 

 

Hva trenger du vite på forhånd: Vi holder en temperatur på minus 5 ˚C inne i Tromsø Ice Domes: vi anbefaler å kle seg varmt og lagvis. 

 

Mat og drikke: 

  • Etter turen serverer vi en tradisjonell norsk suppe/gryterett. Hovedingrediensene er grønnsaker med kjøtt eller fisk. Vi serverer brød, kaffe, te og vann til måltidet. 
  • På Tromsø Ice Domes får du servert en alkoholfri velkomstdrink laget av lokale bær, og de er en bar hvor du kan kjøpe kald og varm drikke. 

 

Matpreferanser: Vegetarmat kan tilbys dersom det gis beskjed ved bestilling. Vennligst informer oss på forhånd om eventuelle matallergier eller diettbegrensninger: vi vil tilby et alternativt alternativ. Dersom det ikke gis forhåndsvarsel, påløper det et ekstra gebyr på 150 kr. 

 

Fysisk vanskelighetsgrad: Lett 

 

Inkludert i turen: 

  • Parkering ved Camp Tamok 
  • Reinsdyrsledekjøring og mating 
  • Engelsktalende guide 
  • Vinterdress, støvler, votter og lue 
  • Et varmt måltid og varm drikke 
  • Inngang og guidet tur til Tromsø Ice Domes 
  • Kortfilm på is-kinoen 
  • Alkoholfri is-shot 

 

Hva skal man ta med: Vi anbefaler å kle deg i varme vinterklær og i lag, slik at du kan tilpasse klærne etter været. Vi anbefaler å ta med skjerf i kaldt vær. 

 

Møtetid og sted: 10:15 ved Camp Tamok, Tamokveien 1374, 9334 Øverbygd 

Total varighet: 10:30 – 15:30 (5 timer)  

 

When can I book it?

20 dec 2023
Reinsdyrsledetur & Ice Domes Guidet tur – Ekskl. Transport 20 December 2023
21 dec 2023
Reinsdyrsledetur & Ice Domes Guidet tur – Ekskl. Transport 21 December 2023
22 dec 2023
Reinsdyrsledetur & Ice Domes Guidet tur – Ekskl. Transport 22 December 2023

Show 96 more occasions (of 103)

Adresse: Tamokveien 1374, 9334 Øverbygd
E-post: