Privat tre dagers Arctic Camp med vinter padling - alt inkludert
to kayakk i havet
blå himmel og hvit fjell
2 på kajakk
vinter med snø overalt
fint solnedgang over yurt med oransje himmel
Privat tre dagers Arctic Camp med vinter padling - alt inkludert
Privat tre dagers Arctic Camp med vinter padling - alt inkludert
Privat tre dagers Arctic Camp med vinter padling - alt inkludert
Privat tre dagers Arctic Camp med vinter padling - alt inkludert
Privat tre dagers Arctic Camp med vinter padling - alt inkludert

Privat tre dagers Arctic Camp med vinter padling - alt inkludert

Elements Arctic Camp

Denne turen utføres av Elements Arctic Camp. Dette er en privat personlig tur der alt er inkludert. Vår øko-camp som ligger i havgapet er stedet for deg som ønsker et unikt opphold, oppleve ro og en spektakulær arktisk kystnatur gjennom havpadling.

Kom nærmere naturen med Elements Arctic Camp. Her vil du få en "tilbake til naturen" følelse, med naturen tett på kropp og sinn. Vår tilbaketrukne camp ligger på den vakre øya Rebbenesøya, kun en 2-timers naturskjønn tur fra Tromsø. Dette er et paradis for kajakkpadling og fotturer, og er det snø, vil du også kunne gå på truger eller langrenn, vanligvis fra januar.
Turene våre er ideelle for familier, par og små grupper som ønsker å oppleve noe spesielt og helt annerledes enn alt annet. Din guide og vert Lise er lidenskapelig, energisk, personlig og tilpasser turene til din erfaring, dine ønsker og etter været. Du trenger ingen erfaring i kajakkpadling.

Du vil bo i en koselig og komfortabel yurt og nyte lokal mat. Bil- og fergeturen er en opplevelse i seg selv. Du vil padle i krystallklart vann langs øyer, rundt holmer og skjær i et spektakulært arktisk kystlandskap. Det er vanlig å se havørn, oter, sel og forskjellige sjøfugler.
Du vil komme tett på og lære om arktisk dyre- og kystliv og kysthistorie. Campen ligger i nærheten av Nordkvaløya-Rebbenesøya Verneområde representativt for kystkulturen i Troms, og flere naturreservater. I tillegg til det fantastiske biologiske mangfoldet har området en rik kulturarv helt tilbake til steinalderen. Det er betydelige sjøfuglkolonier så vel som annen fauna og kvartærgeologiske forekomster.

Campen er uten veiforbindelse og strøm, og vi henter vann fra en liten bekk like ved. Vi utnytter sol-energi og vindkraft, gjenbruk og resirkulering er sentralt hos oss. Dette er stedet å oppleve - ro, stillhet, mye vær og sjarmen til hver årstid med sine forskjellige farger, kontraster og særegenheter. Uten lysforurensning er dette et fantastisk sted for stjernekikking og for å oppleve det magiske nordlyset.


Program:
Vi henter deg i Tromsø sentrum eller i nærheten, etter avtale ved 13:00 tiden. Reisen til campen er et eventyr i seg selv, med en naturskjønn 90-minutters kjøretur og en 15-minutters fergetur til øya Rebbenesøya. Deretter har vi en 15-minutters gå- eller trugetur til campen på en lett kupert sti. Etter innlosjering og oppvarming av yurten, lager og spiser vi et måltid. Vi lager en plan over dagene etter værforholdene, din padleerfaring og ønsker. I utgangspunktet tar vi sikte på å få til 2 padleturer de første 2 dagene, en tur i mørke og en tur i det arktiske dagslyset. Dag 3 planlegger vi en kortere fjelltur ev sightseeing på øya før avreise ved 15:00-tiden. Vi vil da være i Tromsø by ved 18:00 tiden.
Kontrastene og fargene er vidt forskjellig og skifter både gjennom dagen og gjennom vintersesongen. Å padle i det Arktiske vinterlyset og i mørker er en spesiell opplevelse og er vi heldige får vi oppleve det magiske nordlyset. Under padleturene er det store muligheter for å både se havørn, oter, sel og sjøfugl. I tillegg til padlingen og som alternativ til padling ved for dårlig vær, er det mulig å gå fjelltur i nærområdet. Vi kan også ta en kjøretur på øya gjerne kombinert med en fjelltur og besøke noen av de flotte strendene. Øya byr på mange flotte turmuligheter. Hvis det er snø, er det også mulig med truge- eller skiturer i et fantastisk terreng rett utenfor dørstokken. Vi har utstyr til det også.
Maten er en viktig del av turen og vi bruker gode råvarer som så langt som mulig er lokale. Guiden og gjestene lager og spiser maten i lag, hvis ikke det er andre ønsker. Tidlig på vintersesongen og i slutten av vintersesongen når dagene er lengre og temperaturen høyere vil vi også lage bål og grille, enten under en padletur eller ved campen. Hvis mulig høster vi også blåskjell som vi koker på bålet, en riktig delikatesse.

Yurtene våre (en luksuriøs form av nomadetelt) er komfortable og koselige og blir gode og varme etter noen få timer med oppvarming. Her vil du kunne kose deg foran vedovnen med din eller dine nærmeste. Se frem til noen gode netters søvn i komfortable senger med høykvalitets puter og dyner.

Hvis du ønsker er det også mulig å ev tilleggs bestille en samisk opplevelse, da vi samarbeider med samen Johnny som holder til på øya, en veldig flott opplevelse.

Se frem til noe eksepsjonelt!
Ta kontakt direkte hvis du er en familie eller mer enn 4 personer.
Vi gjennomfører også 2 dagers unike vinter turer, vi kan dog sterkt anbefale våre tredagers turer da opplevelsen vil bli enda større da du får mer tid til padling og andre aktiviteter, mer tid til å oppleve området og mer koselig tid med dine nærmeste. Gir oss også mer rom og valgmuligheter i forhold til været. Fra 2 januar erstattes denne turen med vår tre dagers tur som i tillegg til padling også inkluderer truge- og skiturer siden vi da som oftest har stabilere snøforhold.
Vi hjelper deg gjerne med å velge det beste tidspunktet for deg å besøke oss.


Inkludert:
Overnatting i en yurt, transport, all mat og drikke (middag, frokost, lunsj, te/kaffe, varm sjokolade, lefse, bakelse), så langt det er mulig benytter vi oss av lokale råvarer og produkter. Padling, hvis snø også truge- og skiturer med alt av nødvendig utstyr, guide, enmanns-kajakk. Brodder, varmekjeledress, fotostativ og bilder fra turen. Alkohol er ikke inkludert.
Ta med deg: Vinterjakke, vinterbukse, 2 lag klær til å ha under tørrdrakten (ull, fleece), skifteklær, varme votter og varm lue, høyskaftede vintersko. Vennligst pakk sakene dine i en ryggsekk.
Antall deltakere: 1-4
Vanskelighetsgrad: middels, ingen padleerfaring kreves, men en fordel å være i god form
Varighet: 3 dager (53 timer)
Avgangssted og tid: mandager og fredager kl 01:00 pm (13:00) fra avtalt sted i Tromsø sentrum eller omegn. Retur 2 dager senere omkring kl 06:00 pm (18:00)

Vi ser frem til å gi deg og ditt reisefølge en flott opplevelse. Velkommen til oss!Adresse: Bromnes Vargsundet, 9140 Rebbenes
Phone: +47907 89 699
E-post: