Personer som går gjennom seltunellen med seler svømmende over seg
En marin skapning
Vindu med forstørrelsesglass
Barn som ser på seler fra seltunellen
Barn sturderer marine arter i akvarium
Selen Bella
Mann som får et selkyss
Foring av selene
Artikler fra Polaria-butikken
Kaffe og kake fra kafeen
Barnas Sjødyrlab
Dronefoto av Polaria
Mann som tar selfie med sel i bakgrunnen
Selen Bella
Diverse marint dyreliv
Ei sjøstjerne
En rosa marin skapning
Fra kinorommet på Polaria

Polaria - En arktisk opplevelse

Polaria

I en særegen bygning som forestiller isblokker skjøvet på land av det røffe havet i Arktis, finner du Polaria, kun fem minutters gange sør for Tromsø sentrum.
Polaria ble etablert i forbindelse med flyttingen av Norsk Polarinstitutt til Tromsø. Gjennom kunnskapsbaserte utstillinger laget i samarbeid med forskere fra Framsenteret, skal Polaria speile noe av klima- og miljøforskningen som foregår i arktiske strøk.

Er du nysgjerrig på hvordan dyr, mennesker, fisker og planter lever sammen side om side? Polaria er et perfekt sted å møte og forstå livet i Arktis. I selbassenget bor fire lekne seler som trener flere ganger om dagen. Storkobbene Bella og Mai San er en arktisk selart, og de har selskap av steinkobbene Loffen og Lyra. I akvariedelen finner du de fleste fiskeartene og skalldyr i vårt polare strøk, sammen med den arktiske floraen under vannet.

Obs: Polaria har begrenset kapasitet på selføringer. Inngangsbilletter sikrer dessverre ikke plass på selfôring. De kan dessverre ikke garantere alle gjester plass på selfôringer på tidspunkt med mange besøkende. Deres høyeste prioritet er trygghet for gjester, ansatte og dyr.

I tillegg inneholder opplevelsessenteret en panoramakino og en gave- og souvenirbutikk. I panoramakinoen kan du glede deg over filmene; «Northern Lights – a wonderous experience» og "Svalbard - Arktisk villmark". I «Northern Lights – a wonderous experience» får du se det fantastiske nordlyset filmet av prisbelønte Ole C. Salomonsen i og rundt Tromsø. I "Svalbard - Arktisk villmark" vil en liten alkekonge ta deg på en luftig reise med helikopter langs vestkysten av Spitsbergen - den største øya i øygruppen som kalles Svalbard. Etter filmen ledes du inn i vår "Arktiske vandring", der du gjennom filmer og installasjoner får se og lære hvordan isen smelter i Arktis, hvordan dette påvirker natur- og dyreliv, og hvordan forskere jobber i disse områdene.

I Polariabutikken har vi et bredt utvalg med flotte regionale og kortreiste kvalitetsprodukter og gaver som gjenspeiler vårt miljøfokus.

Åpningstider: 10:00 - 16:00
Selforing og trening: 10:30, 12.30 og 15.30

Address: Hjalmar Johansens gate 12 , 9008 Tromsø
Email: