People walking through the seal tunnel, a seal swimming by avove them
a marine creature
A magnifying glass window
Children studying the seals from the seal tunnel
Children studing the marine species in the aquariums
The seal Bella
A man receiving a seal kiss
Staff feeding the seals
Various items from the Polaria Shop
Cake and coffe from the Polaria cafe
From the Childrens Marine Lab
Drone foto of the Polaria building
Man taking a selfie with a seal in the background
The seal Bella
Various marine creatures in an aquarium
A starfish
A marine specie
From the cinema at Polaria

Polaria - En arktisk opplevelse

Polaria

I en særegen bygning som forestiller isblokker skjøvet på land av det røffe havet i Arktis, finner du Polaria, kun fem minutters gange sør for Tromsø sentrum.
Polaria ble etablert i forbindelse med flyttingen av Norsk Polarinstitutt til Tromsø. Gjennom kunnskapsbaserte utstillinger laget i samarbeid med forskere fra Framsenteret, skal Polaria speile noe av klima- og miljøforskningen som foregår i arktiske strøk.

Er du nysgjerrig på hvordan dyr, mennesker, fisker og planter lever sammen side om side? Polaria er et perfekt sted å møte og forstå livet i Arktis. I selbassenget bor fire lekne seler som trener flere ganger om dagen. Storkobbene Bella og Mai San er en arktisk selart, og de har selskap av steinkobbene Loffen og Lyra. I akvariedelen finner du de fleste fiskeartene og skalldyr i vårt polare strøk, sammen med den arktiske floraen under vannet.

Obs: Polaria har begrenset kapasitet på selføringer. Inngangsbilletter sikrer dessverre ikke plass på selfôring. De kan dessverre ikke garantere alle gjester plass på selfôringer på tidspunkt med mange besøkende. Deres høyeste prioritet er trygghet for gjester, ansatte og dyr.

I tillegg inneholder opplevelsessenteret en panoramakino og en gave- og souvenirbutikk. I panoramakinoen kan du glede deg over filmene; «Northern Lights – a wonderous experience» og "Svalbard - Arktisk villmark". I «Northern Lights – a wonderous experience» får du se det fantastiske nordlyset filmet av prisbelønte Ole C. Salomonsen i og rundt Tromsø. I "Svalbard - Arktisk villmark" vil en liten alkekonge ta deg på en luftig reise med helikopter langs vestkysten av Spitsbergen - den største øya i øygruppen som kalles Svalbard. Etter filmen ledes du inn i vår "Arktiske vandring", der du gjennom filmer og installasjoner får se og lære hvordan isen smelter i Arktis, hvordan dette påvirker natur- og dyreliv, og hvordan forskere jobber i disse områdene.

I Polariabutikken har vi et bredt utvalg med flotte regionale og kortreiste kvalitetsprodukter og gaver som gjenspeiler vårt miljøfokus.

Åpningstider: 10:00 - 16:00
Selforing og trening: 10:30, 12.30 og 15.30

Address: Hjalmar Johansens gate 12 , 9008 Tromsø
Email: