litt av utstillingen - en skjerm og bilder
Perspektivet Museum
Stol og bilde av Cora Sandel som sitter i stolen
Bilde av Paul Amundsen
En del av utstillingen på Perspektivet Museum

Perspektivet Museum

På Perspektivet Museum er det menneskene og verden vi bor i som står i sentrum. Vi er opptatt av både lokale og globale problemstillinger. Hos oss kan du møte ulike kunstuttrykk, men også kulturhistorie og spor fra vår egen samtid.
Besøk våre to utstillinger om forfatteren og billedkunstneren Cora Sandel/Sara Fabricius (1880–1974). Hun er best kjent for romantrilogien om Alberte. Her møter du kulturhistoriske gjenstander, men også billedkunst, litteratur, tegneserie og samtidskunst. Omgitt av kunstnerens egne malerier, gjenstander og bøker kan du lytte til utdrag fra brevene hennes, eller gjøre digitale dypdykk i fotografier, arkivalia og objekter som hun samlet gjennom et langt kunstnerliv.

I første etasje viser vi utstillingen Europa av Paul S. Amundsen. På en reise gjennom totalt 38 land oppsøkte Amundsen steder med betydning for europeisk historie. Han fotograferte landskap med spor av samhandling, migrasjon og krig, og han portretterte unge oppvoksende europeere på vei inn i liv der de selv skal sette spor.
Adresse: Storgata 95, 9008 Tromsø
E-post: