Barna som ser på en ulv
En dame som utforsker utstillingen
Utsikten fra utsiden
Nordlystunnel
Guide som leder en gruppe

Norges arktiske universitetsmuseum

Følg nordnorsk historie helt tilbake til jordas skapelse- og bli kjent med naturen og folkene i nord!
Fra naturens spennende dyreliv og Jordas egen historie til fortellingene om den samiske kulturen, og en rik samling kunst fra nordnorske kirker. Det fascinerende nordlyset er viet ei helt egen utstilling «Under Lyset» hvor du møter både moderne nordlysforskere og gamle sagn og myter. Lær deg mer om nordlyset gjennom å bli med på omvisningsturen «Oppdag nordlyset» eller lag ditt eget nordlys i vårt plasmakammer.

Museets nyeste utstilling er «Hvem er du når verden brenner?», hvor bakgrunnen er andre verdenskrig i Nord-Norge. Her går vi inn i seks personers liv i et øyeblikk hvor de skal ta et avgjørende valg. Fra Berlevåg i nord til Rana i sør beveger vi oss gjennom temaer som partisanenes motstandskamp, tvangsevakueringa, deportasjon av personer med jødisk bakgrunn, de alliertes angrep på Bjerkvik, de samiske grenselosene og norske bedrifters bidrag i bygging av tysk infrastruktur og krigsfangeleire.

Hos oss blir du kjent med vitenskap i mange former og du kan møte forskere i en rekke foredrag og debatter. Hit tar du med familie og venner som vil ha en givende dag. Utstillingene legger opp til at du selv skal få oppleve, prøve og utforske. Det finnes knapper å trykke på, gjenstander å røre ved, og spørsmål du kan teste deg selv med eller stille til dem du har med deg.

I parken utenfor museet er en samisk goahti åpen hver dag i museets åpningstid fra 15. juni til 15. august. På gode sommerdager kan du også slappe av i en hengekøye i parken, eller utfordre dine venner til et parti sjakk på museets kjempebrett.

Museet passer godt for familier med barn, og er tilrettelagt for rullestolbrukere. Museumsbutikk med gode gaveideer. Snacks og forfriskninger i selvbetjent kafeutsalg.

15. august - 31. mai:
Mandag - Fredag kl. 10:00 - 16:30
Lørdag kl. 11:00 - 16:00
Søndag kl.11:00 - 16:00
Adresse: Lars Thørings veg 10, 9006 Tromsø
E-post: