Nordlysutstilling på Norges arktiske universitetsmuseum i Tromsø
Guiding i utstillingene på Norges arktiske universitetsmuseum i Tromsø
Smykker på Norges arktiske universitetsmuseum i Tromsø
Hvalskjelett på Norges arktiske universitetsmuseum i Tromsø
Utstilling på Norges arktiske universitetsmuseum i Tromsø

Norges arktiske universitetsmuseum

Følg nordnorsk historie helt tilbake til jordas skapelse - og bli kjent med naturen og folkene i nord!
Vitenskapsmuseum som viser deg hele Nord-Norge og Arktis, fra naturens spennende dyreliv og Jordas egen historie til fortellingene om den samiske kulturen før og nå, vikinggraver og ei rik samling kunst fra nordnorske kirker.

Det fascinerende nordlyset møter du ei helt egen utstilling «Under Lyset», sammen med både moderne nordlysforskere og gamle nordlys-sagn og -myter. Lag ditt eget nordlys i vårt plasmakammer! Vil du lære med om nordlyset anbefaler vi deg å bli med på omvisninga «Oppdag nordlyset». Men pass på, for det vakre nordlyset er ikke helt ufarlig for vårt moderne, teknologibaserte samfunn…

Samene har gått fra å være en undertrykt minoritet til å bli et moderne urfolk. Vi viser deg både tradisjonell samisk kultur og den lange vegen samene måtte gå for å få sin plass i det norske samfunnet. Ei helt ny utstilling forteller om samisk nærvær i Tromsø-området gjennom mange tusen år og helt til i dag.

Vikingene begrov noen ganger sine døde i båter. Utstillinga «Båt i grav og grav i båt» forteller om slike graver funnet i Nord-Norge, ofte svært rike på gjenstander som kan si oss noe om de døde og tida de levde i.

Hos oss blir du kjent med vitenskap i mange former og du kan møte forskere i en rekke foredrag og debatter. Hit tar du med familie og venner som vil ha en givende dag. Utstillingene legger opp til at du selv skal få oppleve, prøve og utforske. Det finnes knapper å trykke på, gjenstander å røre ved, og spørsmål du kan teste deg selv med eller stille til dem du har med deg.

På gode sommerdager kan du slappe av i en hengekøye i parken utenfor museet, utfordre dine venner til et parti sjakk på museets kjempebrett eller drive andre sommerleker – spør oss om å få låne utstyr gratis.

Museet passer godt for familier med barn, og er tilrettelagt for rullestolbrukere. Museumsbutikk med gode gaveideer. Snacks og forfriskninger i selvbetjent kafeutsalg.

Åpningstider
15. juni - 15. august:
Mandag - fredag kl. 10:00 – 18:00
Lørdag - søndag kl.11:00 - 17:00

16. august – 14. juni:
Mandag - fredag kl. 10:00 - 16:30
Lørdag - søndag kl.11:00 - 16:00

Adresse: Lars Thørings veg 10, 9006 Tromsø
E-post: