a house by the sea
A yellow post house
Tussøy sign on the wall
a lot of colorful things
people hiking
people enjoying a meal
people talking
a harbour
Håja
A boat at sea

Kystkultur på Yttersia - Privat tur

Explore the Arctic

Denne turen er utført av Explore the Arctic. Yttersia av Kvaløya er kjent for å ha en rik kystkultur.
De mange små landsbyene ved fjordene har historier fra et tøft liv. Sjøen var den viktigste ressursen, og det var viktig å bo i nærheten av den.

En del av vårt oppdrag for denne turen er å bevare og gi liv til lokale historier og myter. Vi har samlet historiene direkte fra folk som har levd et langt liv her i fjorden, og sammen med det lokale teaterlaget Sadio Nor, vekket vi historiene til liv!

Vi starter turen på historiske Lauklines, som tidligere har vært et handelssted og fiskebruk, og som nå er omgjort til et overnattingssted. Båtturen går gjennom den naturskjønne Kattfjorden, og under turen vil du høre historier fra landsbyene som vi passerer. Vi går i land på den fredelige øya Tussøya, som har vært bebodd siden jernalderen og tidligere var veldig viktig for handel i området.

Vi vil besøke to små og unike museer og gå langs strendene. En varm lunsj er inkludert, samt kaffe og te sammen med en tradisjonell dessert fra området.

Når du bestiller kan du velge mellom to forskjellige båter. Explore the Arctic er en 10,5 m lang Kloster Patrol utstyrt med to 300 hk yamaha motorer. Explore the Arctic Jr er en 7,3 m lang Arronet 23,5 cc utstyrt med en 150 hk yamaha motor. Båtene er spesialbygd for sightseeing og fisketurer og designet med fokus på komfort og sikkerhet. De har walkarounddekk og oppvarmet styrhus med sitteplasser og topp moderne elektronikk. For mer informasjon om båtene, se: https://explorethearctic.no/nb/bater/

Vi kjører turene 1/4-31/10
Oppmøte på Lauklines Kystferie 10:00 (Vasstrandveien 580, 9108 Kvaløya)
Kontakt oss hvis du foretrekker en annen starttid
Turene varer omtrent 4-5 timer.
Båt Explore the Arctic Jr (maximum 4 personer): 11 495,-
Båt Explore the Arctic (maximum 8 personer): 13 495,-
Transport Tromsø-Lauklines-Tromsø 2600,–

Inkludert: Skipper, guide, flytedress, støvler, sokker, lue, votter, lunsj, kaffe, te, varm sjokolade og bilder fra turen.
Antall deltakere: Max 4/8
Vanskelighetsgrad: Lett
Avgangstid og sted: Oppmøte på Lauklines Kystferie 10:00 (Vasstrandveien 580, 9108 Kvaløya). Kontakt oss hvis du foretrekker en annen starttid
Varighet: 4-5 timer

Ved bestilling husk at velge om du ønsker transfer fra Tromsø.

Hvis ønsket dato ikke er tilgjengelig i bookingkalenderen, kan du kontakte oss på telefon 948 60 941 eller [email protected]

For mer informasjon om turene: https://explorethearctic.no/nb/experience/kystkultur/
Address: Vasstrandveien 580, 9108 KVALØYA
Phone: 4794860941
Email: