Kystkultur på Yttersia - Privat tur

Bli kjent med Tussøya og den nordnorske kystkulturen.
På båtmotormuseet får vi oppleve de mange gamle motorene, og får samtidig noen gode historier fra et langt liv på yttersia. I det gamle postkontorbygningen på Tussøya vises en samling kulturhistoriske gjenstander med opprinnelse på Tussøya og i området rundt. Litt lenger nord ble det på 1970-tallet gravd ut en gårdsbygning fra jernalderen.

Om turene
Vi starter turen på Lauklines, et gammelt handelssted og fiskemottak. Herfra går turen til den rolige og fredelige øya Tussøya. Øya har vært bebodd siden jernalderen og var tidligere viktig for handel i området, men i dag bor bare en håndfull mennesker der. På øya vil vi besøke det unike båtmotormuseet og møte Ragnvald som har bodd hele sitt liv på øya. Du får også servert en varm suppe og en tradisjonell dessert fra området.

Sikkerhet om bord
Før turen starter har vi en sikkerhetsgjennomgang og sørger for at du kler deg etter forholdene med passende flytedress, støvler, lue og votter. Vi kjører turene med vår 10,5 meter lange Kloster Patrol, spesielt bygget for sightseeing og fisketurer. Båten er bygget med fokus på komfort og sikkerhet. Ute er det walkaround-dekk med sitteplasser og inne i det oppvarmede styrehuset er det ytterligere 10 seter, topp moderne elektronikk og toalett.

Praktisk informasjon
Vi kjører turene 1/2-31/10
Oppmøte på Lauklines 10:00 (eller annen tid på forespørsel)
Turene varer omtrent 4 timer.
Prisen for hele båten (maks 8 personer) 14970,-
Transport Tromsø-Lauklines-Tromsø 2600,-

Hva er inkludert
Skipper, guide, flytedress, støvler, sokker, lue, votter, lunsj, kaffe, te, varm sjokolade og bilder fra turen.

Ved bestilling husk at velge om du ønsker transfer fra Tromsø.

Hvis ønsket dato ikke er tilgjengelig i bookingkalenderen, kan du kontakte oss på telefon 948 60 941 eller [email protected]
Address: Vasstrandveien 580, 9108 KVALØYA
Phone: 4794860941
Email: