Northern Lights
Reindeer
Night Tour - Northern Lights and Reindeer Experience
Night Tour - Northern Lights and Reindeer Experience
Night Tour - Northern Lights and Reindeer Experience

Kvelds tur – Arktisk fjord og reinsdyrs opplevelser

Wandering Reindeer

Denne turen utføres av Wandering Reindeer. Vi tilbyr en fin samisk opplevelse der vi kombinerer flere attraksjoner i samme pakke. Du får besøke reindriftsutøver og hans reinsdyr, mat og drikke, fjord og fjell landskap og kanskje nordlys hvis vi er heldige.
Denne turen starter kl 16.00 ved Scandic Ishavshotel i Tromsø Sentrum. Underveis på av turen vil guiden fortell om samisk kultur og historie.
Etter ca halvtimes kjøring vil vi komme til Kvaløya som er en øy utenfor Tromsø som er omgitt av majestetiske fjell og arktiske fjorder. Her vil man kunne nyte utsikten av landskapet langs kystveien av Kvaløya mens vi kjører.

Er vi heldige og ser nordlyset underveis på turen, vil vi stoppe på egnede steder for å ta bilder og beundre nordlysfenomenet. Samene har sin egen historier om nordlys og guiden forteller gjerne noen av disse historiene på turen.

Halvveis på turen ca kl 18.00 ankommer vi fram til reindriftsutøveren og hans reinsdyr som lever i det fri i nærheten av Buvik, her får gjestene oppleve reindriftsutøveren når kaller på reinflokken sin, ved hjelp av en bjelle. Når flokken er samlet, vil det være mulighet å mate reinen, forhåpentligvis under himmel av nordlys. Det vil også bli samling i lavvo der gjestene kan kose seg rundt bålet og lære om reindriftssamisk kultur og tradisjoner.

Etter reinsdyropplevelse ca kl 20.00 fortsetter vi turen til Sommarøy, som er en øygruppe i åpent hav med blått hav og hvite sandstrender. Det vil bli litt tid å utforske lokalsamfunnet ved å gå i området for seg selv
Det vil bli servert middag på Sommarøy Arctic Hotell ca kl 20.30. Gjestene vil få fiskesuppe med brød laget av lokale råvarer, det finnes også andre alternativer som vegetarisk og glutenfri suppe. Husk og poengter spesielle ønsker ved booking.

Etter å ha slappet av etter middag med kaffe eller tee er det på tide å dra tilbake til Tromsø og reflektere over en minneverdig opplevelse. Turen er over når vi ankommer Scandic ishavshotell Tromsø ca kl 2300.

Turen er enkle, men inkluderer noen gåing utenfor allfarvei i mørke og snø forhold. Derfor er turen ikke egnet for barn under 3 år og barnevogner. Hvis du har noen funksjonshemminger, vennligst gi oss beskjed, vi vil prøve å hjelpe så langt vi kan.

Ble med oss å oppleve det fine ved SAPMISeneste oppmøtetid og sted: 15.45 Fredrik Langes gate 2 (Scandic ishavs hotell)
Avgangstid: 16.00
Varighet: 6-7 timer
Inkludert: Busstur, Lunsj, Kaffe
Ta med deg: Varme klær, kamera
Antall deltakere: 4 - 16
Vanskelighetsgrad: Lett

Phone: 4748176329
Email: