REIS TIL TROMSØ

©
Vegard Stien
The Arctic Cathedral under the Midnight sun

Med fly

Tromsø Lufthavn Langnes er en internasjonal flyplass med daglige ruter for innenlands og internasjonale flyvninger. Flyplassen ligger ca. 5 kilometer fra sentrum i Tromsø. Hit kan du fly direkte fra flyplasser som London-Gatwick, Oulu/Luelå, Frankfurt, København og Stockholm. I tillegg kan man ankomme internasjonalt til Oslo og fly videre derfra til Tromsø. Flytiden fra Oslo er ca. 1,5 timer. Flere andre byer i Norge flyr også til Tromsø, blant annet fra Bergen, Trondheim og Bodø.

Når man reiser i grupper er det mulig å få tilpassede gruppepriser fra flere flyselskap. SAS, Widerøe og Norwegian tilbyr direkte flyvninger til Tromsø fra byer i Norge og utlandet. Ta kontakt med flyselskapet direkte for tilbud på gruppepriser.

Med båt

Om du velger å ankomme Tromsø til vanns får du mulighet til å se mer av Norge og det arktiske landskapet. Vanligst er det å ta Hurtigruten. Hurtigruten kjører langs kysten av Norge og går året rundt fra Bergen i vest til Kirkenes i nord. En tur på Hurtigruten gir også gode muligheter for å se nordlyset om høsten og vinteren, i tillegg til hval langs kysten. Besøk www.hurtigruten.com for mer informasjon og booking. 

En annen måte å komme seg til Tromsø på er å ta hurtigbåten. Hurtigbåten går fra flere øyer og fastland rundt om i Tromsø-regionen. For mer informasjon om avganger og booking, besøk www.tromskortet.no

Med tog og buss

Det kan ta litt tid å komme seg til Tromsø med tog og buss, men her igjen vil du ha mulighet til å se mer av landet vårt og naturen vår. Det går dessverre ikke tog helt til Tromsø, men en løsning er å reise med tog til Narvik og videre derfra med buss. Du kan også komme deg til flere byer i Nord-Norge med tog fra Sverie og Finland.  

For mer informasjon om togruter og booking, besøk følgende: