Historisk vandring på gjestegården

Historisk vandring på gjestegården

Bli med på interessant guiding på det historiske hotellet Rundhaug Gjestegård i Målselv! Nyt den unike atmosfæren og nostalgiske omgivelsene på det 117 år gamle hotellet.
Denne turen utføres av Visit Bardufoss. Hør den spennende historia om grunder Amanda Sandmo som bygget hotell langt mot nord, utenfor allfarveg. Om hva som skjedde under krigen, om lakselordene som kom for å fange storlaksen og om de mange kjente personene som gjennom tidene har besøkt gjestegården. Blant disse HM. Kronprins Haakon, general Montgomery, forfatteren Wilbur Smith, og mange flere. Undervegs i opplevelsen er vi innom Amanda’s rom på hotellet, der vi nipper til en snaps i Amandas ånd.

Under opplevelsen blir vi også kjent med lokalsamfunnet, naturen og historia i Bardufoss-region. Den frodige Målselvdalen strekker seg fra svenskegrensa i sør øst og Malangen i nordvest, og deler Troms fylke i to. For over 200 år siden ble dalen befolket av nybyggere som kom fra Østerdalen og Gudbrandsdalen for å finne land og lykke i frodige Målselv. Lytt til historien om konflikter og vennskap mellom nybyggerne og samene som allerede bodde i dalen. Her finnes Europas siste villmark, elg, bjørn, ulv og gaupe finnes fortsatt i dalen. Lytt og til historia om Målselva og Norges nasjonalfoss Målselvfossen.

Etter vandringen vil en guide hente deg til en valgfri aktivitet; velg mellom en kort trugetur eller bare avslapning i koselige omgivelser.

Aktiviteten kan bookes innen kl. 18.00 dagen før.

Pris dagpakke fra Tromsø: Kr. 2995 per person
Inkludert: Storytelling, lokal guide, lunsj, kaffe/te, kaker, buss tur/retur Tromsø, lokal transport

Booke ekstra overnatting og/ eller aktiviteter: tlf. + 47 77 83 05 70/ [email protected]
Bo på det historiske hotellet Rundhaug Gjestegård eller innendørs Glamping på Basecamp NORD.
Aktivitet: Aurora Sky Point, Hundekjøring, Wild Moose Safari, Snowshoes w/ guide, Feed the Reindeer, Snow Fun, Alpin eller langrenn
Mat: Forhåndsbestill middag
Phone: +47778 30 570
E-post: