Guided sea kayaking in Sommarøy
kayak on a beach with views towards the open sea and the mountain Håja
kayaks on a beach with views towards the bridge over to Sommarøy
Guided sea kayaking in Sommarøy

Guidet havkajakktur på Sommarøy

Destination Tromsø

Denne turen utføres av Destination Tromsø. Bli med oss til Sommarøy-skjærgården, et vakkert reisemål for havkajakk takket være sine bortgjemte hvite sandstrender, turkise vann og et bakteppe av spektakulære fjell.
For å få en nær og personlig opplevelse av omgivelsene er det ingen bedre måte enn å hoppe i tørrdrakt, dra ut med havkajakk og padle rolig rundt. Utforsk øyene, nyt lunsj på en bortgjemt strand og beundre den fantastiske utsikten. Bare husk alltid å være på utkikk etter fugl og fisk - hvem vet når du kan se en majestetisk havørn eller en vennlig nise?

Turen går fra Tromsø sentrum hvor du blir hentet og tatt med på en naturskjønn kjøretur til Sommarøy. På veien tar vi et raskt stopp ved Hella, et populært historisk område langs kysten. Her får du en matpakke du kan ha med deg på kajakkturen.

Ved ankomst på Sommarøy vil guiden vår gi deg grundige instruksjoner om utøvelse av kajakkpadling før du drar ut på havet. Alt kajakkutstyr vil bli levert av oss: Redningsvest, padleåre og kajakk. Som standard vil du få en solid dobbelkajakk, men hvis du kan dokumentere tidligere erfaring, kan du velge en enkelt kajakk også.

Våre erfarne kajakkguider, er lokale og godt utdannede i området. De vil forklare og fortelle deg mange historier mens dere padler rundt på øyene og leter etter dyreliv. I løpet av turen tar vi en lunsjpause på en av de mange bortgjemte strendene rundt. Etter omvisningen blir du kjørt tilbake til Tromsø.

Reiserute:
- Transport Tromsø - Sommarøy: ± 2 timer, inkludert et kort stopp på Hella.
- Info om tur og sikkerhet + kayaktur: ± 3 timer
- Transport Sommarøy - Tromsø: ± 1 time

Inkludert:
Busstransport tur/retur Tromsø-Sommarøy, kajakk og åre, redningsvest, tørrdrakt (hvis behov), sandwich til lunsj under kajakkturen.

Ta med deg:
Varm ullbekledning for å ha under tørrdrakt, varm fleecegenser/genser (vær forberedt på alle typer vær), lue og hansker, kamera, vannflaske.

Oppmøtetid og sted: 10:45, Sjøgata 16, 9008 Tromsø
Avgangstid og sted: 11:00, Sjøgata 16, 9008 Tromsø
Varighet: 5,5 timer

Vanskelighetsgrad: lett/medium (litt fysisk belastning avhengig av været)
Antall deltakere: 4-10

When can I book it?

15 aug 2022
Guidet havkajakktur på Sommarøy 15 August 2022
Address: Sjøgata 16, 9008 Tromsø
Email: