Oversiktsbilde over Grøtfjord
Person som driver med stand-up paddle
Nærbilde av stranden i Grøtfjord
Bilde av Grøtfjord fra Smørstabben-fjellet.

Grøtfjord

På Kvaløya finner du strandparadiset Grøtfjord omgitt av fantastisk natur og fjell. Det er den perfekte plassen å besøke for litt arktisk strandliv, og er godt tilrettelagt for besøkende.
Grøtfjord ligger idyllisk til i bunnen av en liten fjord, med flotte fjell som bakteppe og utsikt ut mot Vengsøy og storhavet. Den store sandstranden fylles fort opp på solfylte sommerdager og er en populær badedestinasjon. Det er langgrunt, noe som gjør at det er mange familier som tar turen dit.

Området tilbyr også flotte turmuligheter om sommeren og høsten. Et alternativ er Smørstabben, en barnevennlig fjelltur som gir flott utsikt. Og hva er vel ikke bedre enn et forfriskende bad etter en nydelig tur?

Om sommeren er det flere som besøker Grøtfjord for å oppleve midnattsolen, enten som en kveldstur eller i telt. Det et også et flott sted for å observere nordlys. Om høsten og vinteren er det ofte gode surfeforhold i Grøtfjord.

I tilknytning stranden er det både parkeringsplass, grillhytter, bålgruver og helårs handicap-vennlige toaletter. Det koster 10 kr for å benytte seg av toalettet, og du kan bruke kort for betaling. Parkering koster 30 kroner, og camping i telt eller i bobil koster 60 kroner. Betaling via VIPPS eller kontant.

Ankomst:
Grøtfjord ligger 36 kilometer fra Tromsø, og kan best nås med bil. Det tar 45 minutter å kjøre dit. Det er mulig å ta buss ut til Grøtfjord, men da må du planlegge å bli til neste dag. Det går én buss til Grøtfjord med avgang om ettermiddagen, og én buss til Tromsø som har avgang tidlig om morgenen.
Adresse: Grøtfjordvegen 60, 9107 Kvaløya