Full Steam Pakken - En Smak Av Nordnorsk Kultur
Full Steam Pakken - En Smak Av Nordnorsk Kultur
Full Steam Pakken - En Smak Av Nordnorsk Kultur
Full Steam Pakken - En Smak Av Nordnorsk Kultur
Full Steam Pakken - En Smak Av Nordnorsk Kultur

Full Steam Pakken - En Smak Av Nordnorsk Kultur

Full Steam

Bli med på en unik reise gjennom tid og smak, en hyllest til den rike maritime historien om det arktiske torskefisket. Hør, se, føl, lukt og smak på eventyret om det nordnorske skreifisket Utforsk 5 etasjer fylt til randen med utsilinger om havet, sjøsamisk kultur og nordlys. Denne aktiviteten tilbyr en uforglemmelig blanding av historiefortelling, smaksprøver og innsikt i nordnorsk kultur.

Din reise:

1. etasje: Guidet smaksopplevelse – skreifiskeritrilogien

Eventyret begynner i første etasje, hvor du møter vår guide og historieforteller som vil lede deg gjennom en spennende smaksopplevelse som tar deg med på en reise gjennom historien til det arktiske torskefisket, presentert gjennom 3 smaksrike elementer:

•Torskerogn/kaviar: Opplev denne utsøkte tradisjonelle delikatessen mens du nyter en deilig porsjon røkt torskerogn. Forstå opprinnelsen fra torskerogn frem til den rike forekomsten av skrei i Barentshavet.

•Torsk: smak på den tradisjonsrike veien fra skrei og dens forvandling til tørrfisk, en kulinarisk reise i tid og kultur. En eventyrlig smaksopplevelse som fanger essensen av tradisjonsrik smak av skrei og tørrfisk.

•Tran: Fordyp deg i den viktige historien om tran, en hjørnestein i arktisk ernæring. Opplev smaken og lær om dens varige betydning for det arktiske samfunnet og hvordan Peter Møller utviklet steam metoden for å utvinne tran fra torskelever.

3. etasje: Sjøsamisk og nordlysutstilling

Tre inn i sjø samenes unike verden. Utforsk deres kultur, tradisjoner og arv gjennom en engasjerende utstilling. Få en dypere forståelse av deres forankring og tilknytning til havet og det arktiske miljøet. Vandring gjennom denne unike utstillingen gjennom tid og rom fører deg til vår flotte Nordlysutstilling, ta deg tid til å fordype deg i de fantastiske fotografiene av Aurora Borealis tatt av anerkjente fotografer som Ole Salomonsen, Truls Iversen og Per Ivar Somby. Deres eksepsjonelle talent har fanget den fortryllende dansen til nordlyset, som maler det himmelske lerretet med livlige farger og eteriske mønstre. Gå ikke glipp av denne muligheten til å oppleve den inspirerende nordlysutstillingen i sammenheng med den sjøsamiske kulturopplevelsen.

4. etasje: Sjøfatsutstilling

Fortsett til neste etasje og legg ut på en reise i den maritime historien om sjøfolk som trosset de nordlige og arktiske farvann. Opplev den arktiske sjøfartshistorien komme til liv gjennom utstillinger om historiske fartøy, maritime gjenstander og interaktive utstillinger samlet inn av lokale entusiaster. 

Utforskning og bespisning: Etter denne eventyrlige tidsreisen har du frihet til å utforske våre museumsetasjer så lege du vil. Dykk dypere inn i maritim historie, få kontakt med arven etter sjø samene og sjøfartshistoriens betydning for det nordnorske kystsamfunnet, fortsett reisen din til et kulinarisk eventyr med historisk sus i vår restaurant, eller nyt en drink i vår nordlysbar.

Verdens nordligste kystmuseum: Våre museumsetasjer bærer stolt fanen som " Verdens nordligste kystmuseum ", her kommer den arktiske sjøfarts historien, kulturen og arven til liv. Forstå det unike levesettet til det sjøsamiske folket og de fryktløse sjøfarerne som levde av de nordligste farvannene.

Bestill din opplevelse: Skaff deg billetter i dag og legg ut på en reise i hyllest til historien om det arktiske skreifisket. Opplev historie, kultur og smaker i en unik kombinasjon.

Inkludert: Guide, smaksprøver og tilgang til 3 utstillinger

Antall deltakere: 4 - 40 

Vanskelighetsgrad: Lett

Avgangstid og sted: Hver dag klokken 17:00, Søndre Tollbodgate 3 (Tromsø)

Varighet: 60 minutter

When can I book it?

23 feb 2024
Full Steam Pakken - En Smak Av Nordnorsk Kultur 23 February 2024 - 17:00
24 feb 2024
Full Steam Pakken - En Smak Av Nordnorsk Kultur 24 February 2024 - 17:00
25 feb 2024
Full Steam Pakken - En Smak Av Nordnorsk Kultur 25 February 2024 - 17:00

Show 196 more occasions (of 679)

Adresse: Søndre Tollbodgate 3, 9008 Tromsø
E-post: