Wildlife, culture and scenery tour - Winter
Wildlife, culture and scenery tour - Winter
Wildlife, culture and scenery tour - Winter
Wildlife, culture and scenery tour - Winter
Wildlife, culture and scenery tour - Winter

Dyreliv, kystkultur og nordnorsk sjarm- med rib båt – Vinter

Tromsø Friluftsenter

Denne turen er utført av Tromsø Friluftsenter. Dette er en den perfekte opplevelse for foto entusiaster, fugletittere og mennesker som ønsker å ta del i den fantastiske naturen på yttersia av Kvaløya i god kombinasjon med nordnorsk sjarm.
Vi henter dere i Tromsø med rib båt , og kjører ut til vår hjembygd i Kvaløyvågen.

Dette er en god mulighet til å få innsikt i vår lille del av Norge, et
kystlandskap hvor folket har overlevd på fiske og småbruk i mange generasjonen før vår. Vi forteller og svarer på spørsmål om den lokale kystkulturen. Vårt lokalsamfunn har 270 innbyggere og har et 100 år gammelt fiskemottak, rammet inn av fiske-hjeller og små fiskebåter.

På vår tur tar vi strandhugg på Gåsvær, ei vakker lita øy der vi har vår gamle kirke. Her har vi som det eneste selskapet i området fått lov å by dere inn, og servere kirkekaffe. Vi har fortellinger og informasjon om kirka og samfunnet den har fungert i; ei slik lita kirke har hatt en sterk posisjon blant et folk som levde så tett på havet, - i storm og stilla, havet gir og tar, og da er det viktig å ha et åndelig fyrtårn å samles i.

Vi anbefaler denne turen for naturfotografer, fugle-elskere og de som elsker å se kulturlandskapet bland ville fjell. Vi skal sammen holde øyne og ører åpne for dyrelivet her ute; havørn, kongeørn, ærfugl, toppskarv, lomvi og alkekonge. En og annen sel og oter kan iblant dukke opp, bokstavelig talt; titte opp fra havet, nysgjerrige som de er. Reinene kan iblant beite i fjæra, og reven springer lettbeint i skogsbrynet.Velkommen til vår verden; nær naturen, sammen med naturen!

Vi kler alle våre gjester opp i en vanntett og varm overlevelsesdrakt før vi drar ut.

Husk å ta på gode klær og sko.

Inkludert: Guide, varmedress, varm drikke, kjeks.
Varighet: 3 timer
Antall deltagere: 2-30
Vanskelighetsgrad: Lett
Avgangstid og sted: kl. 09:00 på Scandic Ishavshotell
Phone: +4790751583
Email: