orca peeping up from the ocean
48 foot sailing catamaran Arctic Eagle
orca under water

2 Dagers Eventyrlig Hvalsafari

Northern Yachting

Denne turen utføres av Northern Yachting. Opplev majestetisk dyreliv i Tromsø med hvalsafari. Har du lyst til å oppleve noen av verdens største skapninger på nært hold? Da bør du ikke gå glipp av hvalsafari nord for Tromsø. Det å kunne se de majestetiske kjempene jakte på sild er virkelig en uforglemmelig opplevelse!
Denne spennende turen arrangeres av Northern Yachting, som har lang erfaring med hvalsafari. Hver tur skreddersys slik at sjansen for å se hval er størst mulig. Samtidig blir sikkerhet og komfort ivaretatt på en tilfredsstillende måte.

Alle turene til Northern Yachting starter alltid med en sikkerhetsbreef. Videre får gjestene informasjon om turen de skal på, hvor vi skal og hva de kan forvente og bør se etter.

Se spekkhogger og knølhval jakte i sitt naturlige habitat. De to hvaltypene som dominerer nord for Tromsø er spekkhogger og knølhval, som begge jakter på sild. Sildebestanden i nord er på sitt største mellom oktober og januar. Derfor er som regel høsten og vinteren de beste årstidene å besøke Nord-Norge om du vil se hval.

Spekkhoggeren er et velkjent flokkdyr som ofte holder sammen i flere generasjoner. Arten regnes som den største i delfinfamilien, og har ofte en imponerende og utspekulert jaktteknikk.

Knølhvalen er også et skue, og kan leve både alene og i flokk. Når den spiser fyller den hele gapet med fisk. Ja, den kan faktisk sluke en hel fiskestim i én munnfull! Hunnene er de største, og kan måle opptil 19 meter og veie 40 tonn.

Sikkerhet og komfort. Den romslige båten til Northern Yachting gir deg mye boltreplass, både ute og inne. Etter å ha sett på dyrene i vannoverflaten i den friske sjøbrisen, kan du trekke inn i den varme salongen.

Alle gjester får mulighet til å låne varme kjeledresser på de kaldeste dagene. Det er viktig at du føler deg komfortabel og ivaretatt.

Dyrevelferd står også sentralt, og en streng bransjestandard følges. Det er viktig for oss å sikre at vår tilstedeværelse ikke påvirker dyrenes naturlige atferd eller sikkerhet.

Mange opplevelser om bord. Når du blir med Northern Yachting på hvalsafari kan du se frem til en helhetlig opplevelse. Du vil blant annet få mulighet til å fiske og nyte det rike fuglelivet på sjøen. Du kommer nært på den nordnorske naturen, og det anbefales derfor å ha kameraet klart.

Om bord vil det også serveres smakfulle måltider basert på lokale råvarer. Kanskje det kan friste med en hjemmelaget fiskesuppe av selvfanget fisk, eller en indrefilet av reinsdyr?

Du kan også være heldig og få et glimt av det vakre nordlyset på kveldstid. De lokale turguidene vil også fortelle deg lokale historier om du ulike stedene som besøkes. Godt selskap, god mat og trygge omgivelser danner rammene for denne turen.

Ønsker du en uforglemmelig tur der opplevelsene står i tur, er hvalsafari med Northern Yachting noe for deg!

Antall deltakere: 2-8
Vanskelighetsgrad: Lett
Inkludert: Guiding på norsk og engelsk, båt tur, fiskeutstyr, hjelp til å ta bilder, 3 måltider pluss snacks underveis, drikke underveis, bilder av opplevelsene, varm kjeledress og lue.

Avgangstid og sted: Etter avtale. Avgang kl. 13:00 fra Tromsø.
Oppmøtetid: minimum 15 minutter før avgang (kl. 12:45)
Oppmøte ved charterkai, vis a vis Scandic Ishavshotell.
Varighet: Minimum 48 timer.
Email: